Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκική τοξική βόμβα στο Αιγαίο! Τεράστια η ευθύνη των Τούρκων!


“Τοξική βόμβα”, που μπορεί να “εκραγεί” ανά πάσα στιγμή είναι το τουρκικό φορτηγό πλοίο Dogu Haslaman, το οποίο βυθίστηκε στη στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών. Το πλοίο μετέφερε λίπασμα και είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ. Ο κίνδυνος να μολυνθεί ανεπανόρθωτα η θαλάσσια περιοχή στην οποία βυθίστηκε το πλοίο είναι μεγάλος. Σύμφωνα με ειδικούς το φορτίο του είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να μολύνει το βυθό! 


Αυτός ήταν και ο λόγος που τις πρώτες ώρες το Λιμενικό Σώμα είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και δύο ρυμουλκά είχαν αποπλεύσει ώστε να προλάβουν να ρυμουλκήσουν το πλοίο με τα λιπάσματα σε κάποιο λιμάνι. Δεν πρόλαβαν αφού το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σε βάθος 1000 μέτρων όπως λένε οι πληροφορίες.Και το βάθος κρίνεται απαγορευτικό -και από πλευράς κόστους- για οποιαδήποτε επιχείρηση που θα είχε στόχο να εμποδίσει την διαρροή των λιπασμάτων στη θάλασσα του Αιγαίου.
Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι έχουν τεράστια ευθύνη,αφού για μία ακόμη φορά έκαναν ότι μπορούσαν για να καθυστερήσουν την επιχείρηση έρευνας διάσωσης, παίζοντας πάλι τα γνωστά επικίνδυνα παιχνίδια τους με ανθρώπινες ζωές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξαν και με το περιβάλλον αλλά το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...