Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Sitel: «Η στάση της Ελλάδας έχει αναστατώσει τα Σκόπια!»


«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν ενθαρρυνθεί από το βουλευτή του αλβανικού κόμματος DPA, τον Ίμερ Αλίου με την επερώτηση του στο Κοινοβούλιο (των Σκοπίων) όπου κάλεσε δημόσια τον πρωθυπουργό να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας για να εισέλθει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τα πρωτοσέλιδα σήμερα στην Αθήνα επιβεβαιώνουν τη θέση της αλλαγής στάσης της Ελλάδας. Ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι επί οκτώ μήνες οι δύο κυβερνήσεις (Ελλάδας Σκοπίων) δεν είχαν καμία επαφή και την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε και η συνάντηση της Τέουτα Αρίφι με τον Πάγκαλο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ακολουθείται μια υπερ-ριζοσπαστική θέση που έχει ως μοναδικό στόχο να ‘σκάψει’ τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.
Οι πολιτικές που ακολουθούνται από την Αθήνα, όχι μόνο δεν επιταχύνουν τη λύση του προβλήματος, αλλά, την καθυστερούν ή η ελληνική θέση επανατοποθετείται, σύμφωνα με την άποψη του πρωθυπουργού, όπως απάντησε σε κοινοβουλευτική ερώτηση.
Είναι, ωστόσο, αβέβαιο ακόμη αν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα θα αποκλειστούν τελείως. Μέχρι στιγμής, κανένας τέτοιος πάγος δεν έχει τεθεί στις σκοπιανο-ελληνικές σχέσεις, τουλάχιστον όχι δημόσια, κυρίως λόγω της ενδεχόμενης πίεσης από τη διεθνή κοινότητα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...