Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Θα έκαναν στάχτη τη Λέσβο τρεις Τούρκοι το 2001!!!


Ηταν Αύγουστος του 2001. Το κινητό τηλέφωνο του διοικητή του κλιμακίου της ΕΥΠ χτυπά και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης. Του γνωστοποιεί ότι η υπηρεσία του εξέτασε προσεκτικά τις αναφορές της υπηρεσίας του για την δράση τριών τούρκων υπηκόων στη Μυτιλήνη και τις συχνές αγορές καυσίμων που έκαναν από διάφορα βενζινάδικα του νησιού. Του ζητά λοιπόν να είναι παρών στην επιχείρησή σύλληψής τους. Ετσι κι έγινε... Το πλοίο της ΝΕΛ «Θεόφιλος» έφτανε το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι αξιωματικοί του Λιμενικού είχαν πληροφορίες ότι επέβαιναν οι δύο από τους τρεις που αναζητούσαν, μιας και η ΕΥΠ είχε πληροφορίες ότι διέθεταν σπίτι και στη Χίο αλλά και στη Σάμο.
Πράγματι, οι άνδρες του Λιμενικού, παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη συνέλαβαν τους δύο, ένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος με ένα περίστροφο και δυο γεμιστήρες. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμεναν σε μια γειτονιά στη βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης όπου συνελήφθηκε και ο τρίτος! Στο σπίτι μέσα βρέθηκαν χάρτες, φορητά GPS καθώς και scanners και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές, ο λόγος για τον οποίο οι τρεις τούρκοι πολίτες, προκάλεσαν την ενασχόληση ολόκληρης της ΕΥΠ, ήταν όχι φυσικά η ιδιότητά τους ως λαθρομετανάστες ούτε τα συχνά τους ταξίδια σε γειτονικά νησιά αλλά κάτι άλλο!!
Στέλεχος της ΕΥΠ είχε παρατηρήσει ότι αγόραζαν συχνά ποσότητες καυσίμων από βενζινάδικα σε μπιτόνια! Το γεγονός αυτό ήταν και ο λόγος που η ΕΥΠ έστησε ολόκληρη επιχείρηση παρακολούθησης και ενημέρωσε τις διωκτικές Αρχές!
Με γελοίους ισχυρισμούς, οι τρεις κατηγορούμενοι στην ουσία για πολλά αδικήματα, δεν μπόρεσαν ούτε να εξηγήσουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο σπίτι που διέμεναν αλλά κυρίως δεν κατάφεραν να δώσουν μια πειστική απάντηση τι ακριβώς ήθελαν τις ποσότητες αυτές των καυσίμων.
Τα «δήθεν αριστερά» αντανακλαστικά διαφόρων εντόπιων παραγόντων άρχισαν να κάνουν λόγο για προβοκάτσια του Κράτους εναντίων «τριών κακομοίρηδων Κούρδων μεταναστών» που … αποθήκευαν καύσιμα προκειμένου να … ζεσταθούν το χειμώνα!!! Τέτοια φαιδρά ακούγονταν στο νησί, ενώ μέσα στον ορυμαγδό που ακολούθησε χάθηκε η ουσία…
Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να … κατηγορούν το Λιμενικό, που έκανε την επιχείρηση αυτή αντί της Αστυνομίας!
Η αλήθεια είναι ότι ο διοικητής της ΕΥΠ στη Λέσβο τότε, ήταν ένας αξιωματικός (ταγματάρχης) του Στρατού με καταγωγή από την Κρήτη . Συμπτωματικά, και ο Κεντρικός Λιμενάρχης ήταν Κρητικός!!!
Ο διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημερώσει με υπόμνημά του και την Αστυνομία!
Την περίοδο αυτή όμως, το νησί στάθηκε τυχερό, γιατί Κεντρικός Λιμενάρχης ήταν ένας μορφωμένος και οξυδερκής Αξιωματικός που σήμερα είναι εν αποστρατεία.
Εθεσε σε παρακολούθηση έναν από αυτούς που ταξίδευε στην Αθήνα και συνέλλεξε πληροφορίες ταυτολογώντας το υπόμνημα της ΕΥΠ που έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του καταπράσινου νησιού!
Ανδρες του Λιμενικού είχαν φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει τους τρεις Κούρδους και τις ενέργειές τους τόσο στην Λέσβο όσο και στη Χίο.
Η προσωπική φιλία που συνέδεε λοιπόν τους δύο άνδρες και η αγάπη τους για το νησί της Λέσβου, ήταν αυτά που ώθησαν τον Κεντρικό Λιμενάρχη και τον δ/κτη της ΕΥΠ να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο και να δουλεύουν μέρα και νύχτα την επιχείρηση αυτή.
Είχε προηγηθεί ένα πολύ άσχημο περιστατικό που εξευτέλισε τη χώρα μας.
Λίγους μήνες πριν, ένας Τούρκος πολίτης , υπελήφθη με 26 φιλμς στην κατοχή του, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες στρατοπέδων του νησιού αλλά και πανοραμικές φωτογραφίες δασικών περιοχών!
Πάλι μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης είχε συλλάβει τον τούρκο πολίτη ο οποίος προφανώς και είχε διαπράξει το αδίκημα της φωτογράφισης απαγορευμένων στρατιωτικών περιοχών . Όπως προφανώς υπήρχε υπόθεση κατασκοπείας κα μάλιστα ολοφάνερη.
Μετά από πιέσεις «παραγόντων» της Μυτιλήνης, (πολιτικών και μη), ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος κι … ωραίος και μάλιστα δεν έκαναν τον κόπο να του πάρουν ούτε τα φιλμς!!!
Βλέπετε, στο νησί η Ελληνοτουρκική φιλία και η μπίζνα με τη «Γιενί Λίρα» έδιναν κι έπαιρναν και δεν έπρεπε μια περίπτωση … κατασκοπίας να χαλάσει το καλό κλίμα της εποχής!
Την σάπια κατάσταση που επικρατούσε (άγνωστο σε μένα αν συνεχίζει να επικρατεί) στο νησί, την αντιλήφθηκαν τόσο ο Κεντρικός Λιμενάρχης όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ οι οποίοι τραβούσαν κυριολεκτικά τα μαλλιά τους για όσα συνέβαιναν στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη κάποια επιχείρηση «Εθνικής Ασφάλειας».
Γι αυτό και η επιχείρηση με τους τρεις δήθεν Κούρδους, κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν ζητήθηκε καν η συνδρομή της Αστυνομίας!
Εντελώς ξαφνικά και ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρχουν φοβερές εξελίξεις στο ζήτημα, η υπόθεση υποβαθμίστηκε, τα … πειστήρια του σχεδιαζόμενου εγκλήματος … υποβαθμίστηκαν, άρχισαν οι απεργίες πείνας και ουδέποτε κανείς έμαθε έστω το παραμικρό για την τύχη των τριών Τούρκων !!!
Το Λιμενικό πάντως, μάζευε επί μέρες μπιτόνια με βενζίνη από τα … βουνά της Λέσβου κι ας μην ήταν η περιοχή ευθύνης του!
Είναι σίγουρο ότι η σύλληψη αυτή χάλασε πολλά σχέδια και αποτέλεσε την αιτία που η Λέσβος ήταν το μοναδικό νησί του Αιγαίου που δεν κατάφεραν να κάψουν οι Τούρκοι! Γιατί στη Λέσβο δούλεψαν δυο Κρητικοί Αξιωματικοί υπερωρίες!
Η συνεργασία λοιπόν του δ/κτη της ΕΥΠ και του Κεντρικού Λιμενάρχη, έσωσε από τα χειρότερα το νησί, το οποίο άπαντες γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι το είχαν κάψει τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν!
Η πρώτη φορά ήταν , όταν από λάθος πληροφορίες τους , νόμιζαν ότι αν έκαιγαν ένα πεδίο βολής στο Κέντρο του νησιού θα γινόταν ανάφλεξη μεγάλων δεξαμενών καυσίμων, και η δεύτερη όταν θέλησαν να απογυμνώσουν την περιοχή του μεγαλύτερου παρατηρητηρίου του ναυτικού (όρος Αμαλή) γιατί το πυκνό δάσος δεν τους επέτρεπε να έχουν επαφή ούτε με επίγεια αλλά ούτε με εναέρια ή δορυφορικά «μάτια»!
Αλλά αυτά τα δύο, αποτελούν θέματα για το … επόμενο άρθρο μας!
Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς νησιών από τούρκους την δεκαετία του 1990; Αυτήν περιμέναμε για να «μάθουμε» ότι οι Τούρκοι έκαιγαν και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να καίνε τα δάση μας; Είναι λίγες άραγε οι πυρκαγιές που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τούρκοι πράκτορες την δεκαετία του 2000; Αν μαζέψει κάποιος Εισαγγελέας τις εκθέσεις της ΕΥΠ τα τελευταία 30 χρόνια για το θέμα, θα φτιάξει μια εγκυκλοπαίδεια του όγκου της «Πάπυρος-Λαρους-Μπριτάνικα».
Αν λοιπόν ο κύριος Ιωάννης Τέντες, ζήτησε τις δικογραφίες των εμπρησμών του 1990 με σκοπό να διερευνήσει πιθανή εμπλοκή τούρκων εμπρηστών θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του πολύ σοβαρά το παρόν άρθρο. Διότι :
Πρώτον,
Αποδεικνύει ότι η δράση τούρκων εμπρηστών συνεχίστηκε και την δεκαετία του 2000 και όχι μόνο του 1990 όπως προωθούν ορισμένοι στην Ελλάδα!!
Δεύτερον,
ίσως αποτελεί την μοναδική περίπτωση στα Ελληνικά Δικαστικά Χρονικά, κατά την οποία, συλλαμβάνονται τούρκοι πολίτες ως ύποπτοι σχεδίου εμπρησμού του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της χώρας, αλλά παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπίας !!!
Τρίτον,
Είναι δεδομένο ότι σε κάποια νησιά (όχι σε όλα), όταν συλλαμβάνουν τούρκους με φωτογραφίες Στρατοπέδων , τους κερνάνε και ούζο αντί για να τους οδηγήσουν στη φυλακή!
Καταλήγοντας λοιπόν, θα πρέπει να προβληματίσει, τόσο την πολιτική αλλά όσο και την δικαστική ηγεσία, το γεγονός ότι τρεις τούρκοι πολίτες ύποπτοι για εμπρησμό, δεν δικάστηκαν ποτέ με την κατηγορία αυτή! Και φυσικά, δεν γράφτηκε και δεν ειπώθηκε ποτέ … τίποτα , γιατί επίσημα δεν κατηγορήθηκαν ποτέ γι αυτό !!!
Γιατί άραγε;


aegeantimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...