Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Προωθούν ως πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο και για μετά τις εκλογές!


Μια δημοσκόπηση που επιβάλλει ως πρωθυπουργό και της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές τον... Λουκά Παπαδήμο εμφανίζει η εταιρεία Marc, στην εφημερίδα "'Eθνος της Κυριακής" και καταδεικνύει πλέον με σαφήνεια τον σχεδιασμό που υπάρχει σε κάποιους κύκλους, να κυβερνά ο Λουκάς Παπαδήμος μόνιμα, χωρίς κόμμα και χωρίς ποτέ να κριθεί ο ίδιος από τον ελληνικό λαό σε εκλογές! Συγκεκριμένα, αφού στην δημοσκόπηση (χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων) η Ν.Δ. κερδίζει την προτίμηση του 20,7%, και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την γνωστή εικόνα κατάρρευσης με 13%, έρχεται το κρίσιμο ερώτημα-παγίδα: Ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό: Τον Λουκά Παπαδήμο ή τον Αντώνη Σαμαρά; 

Και, ως εκ θαύματος: Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 54,3% έναντι 21,7% για τον πρόεδρο της ΝΔ!
Σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 71,8%, έναντι μόλις 3,8% για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%.
Άρα; Άρα, αφού κανείς δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση και ο Λ.Παπαδήμος είναι αρεστός τουλάχιστον στο 54,3% των πολιτών, το λογικό είναι να είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός μετά την εκλογές, αφού θα έχει πλέον και... εμπειρία.
Αφού το 60,4% των πολιτών στην ίδια δημοσκόπηση επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας και μετά τις πρόωρες εκλογές!
Οι πολίτες, μάλιστα, στην δημοσκόπηση εμφανίζονται να θέλουν σε ποσοστό 57% θεωρούν θετικό ή μάλλον θετικό γεγονός το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έναντι 36,2% που το θεωρούν αρνητικό ή μάλλον αρνητικό
Θετική άποψη για τον Λουκά Παπαδήμο έχει το 62% των ερωτηθέντων (αλίμονο!), έναντι 29,7% που δηλώνει το αντίθετο. Σημειώνουμε ότι πολλές άλλες δημοσκοπήσεις (ΜRB, σήμερα στη Real News, VPRC, GPO) καταδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η προσπάθεια μόνιμης εγκατάστασης του Λ.Παπαδήμου στου Μαξίμου (γιατί άραγε...) μετά την αποτυχία που δείχνει να σημειώνει η προσπάθεια αναβολής των εκλογών λόγω της επιμονής του Α.Σαμαρά να τηρηθεί η συμφωνία για εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, αλλάζει τροπάριο και χρονολογικά μετατίθεται για μετά τις εκλογές!
Εμείς θα πούμε κάτι απλό: Και γιατί να μην βάλουν στις δημοσκοπήσεις και άλλες προσωπικότητες, όπως ο Β.Μαρκεζίνης ή Μ.Θεοδωράκης; Για να δούμε τότε τι ποσοστό θα λάβει ο "λαοφιλής" τραπεζίτης...

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...