Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κύριε Κεδίκογλου, γιατί η κυβέρνηση πετάει 84000 ευρώ για να παίρνει δυο φορές ειδήσεις απ το Reuters ;


Πολλά ερωτήματα προκαλεί η συμφωνία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με το διεθνές πρακτορείο Reuters, με χρονικό ορίζοντα δυο έτη και κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο 84000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
 Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» (οι οποίες χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη απόφαση ως…Σκανδαλάκι), η απευθείας ανάθεση της προμήθειας του δελτίου ειδήσεων από το Reuters, ειδικά για
την υπηρεσία της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού, φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Ανδρέα Κατσιανιώτη. Γίνεται με επίκληση της ανάγκης για την ενημέρωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας και έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2013.
 
Η ΓΓ απέρριψε μάλιστα τη γνωμοδότηση πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης στην οποία διαπιστώθηκαν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για την εν λόγω σύμβαση και την αναγκαιότητά της.
 
Να σημειωθεί ότι το διεθνές δελτίο του Πρακτορείου το λαμβάνει ήδη το ΑΜΠΕ και η Γενική Γραμματεία έχει επίσης πρόσβαση παροχής ενημερωτικών δελτίων από το ΑΠΕ.
 
Είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες παγκόσμιες πρωτοτυπίες Κεδίκογλου.
Ποιός είναι λοιπόν ο λόγος να αποκτήσει η κρατική υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης για δεύτερη φορά το ενημερωτικό δελτίο του Reuters;
 
 
‘Εχουν 84000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για πέταμα;
 
‘Εχουν ειδικές ανάγκες ενημέρωσης στην κυβέρνηση:
 
Έχουν σχέδια αλά ΕΡΤ για το Άθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;
 
.
ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΚΛΟΠΗ. Με υπογραφή Κεδίκογλου, 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ, δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!


28 Αυγούστου 2012
Θα πληρώνουμε για ΕΡΤ και τα χρήματά μας θα πηγαίνουν υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών φωτοβολταικών και λοιπών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.
 Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε,υπάρχει κοινη υπουργική απόφαση του Ασημάκη Παπαγεωργίου, Υφ.Περιβάλλοντος και του Σίμου Κεδίκογλου. με την οποία, με τον πιο επίσημο τρόπο,κλέβουν το 25%  του ανταποδοτικού τέλους των νοικοκυριών και το μεταφέρουν απο την ΕΡΤ στον έλεγχο του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Ετσιθελικά,εν μια νυκτί,εν μέσω θέρους, με αλαζονεία, συντελείται άλλη μια κρατική αυθαιρεσία, υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών φωτοβολταικών, με χρήμα του ελληνικού λαού.
Το οποίο το πληρώνει για εντελώς άλλον σκοπό, απο αυτόν που η Κυβέρνηση πλέον, υφαρπάζει και εντελώς δόλια, διαμοιράζει σε ιδιώτες.
 
Εξωδικο της ΠΟΣΠΕΡΤ
Η Ποσπερτ, στο εξώδικό που απέστειλε, προς κάθε εμπλεκόμενο για την υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους, αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής.
“Όπως πληροφορούμαστε, υπεγράφη και προωθείται προς δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, προκειμένου να αρχίσει να ισχύει, κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τον προσδιορισμό ποσοστού της εισφοράς υπέρ της ΕΡΤ (ανταποδοτικό τέλος του άρθρου 14 Ν. 1730/1987) ως πόρο του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 Ν. 2773/1999, και τη διάθεση  ποσοστού 25%του Ανταποδοτικού! Τέλους στην εταιρεία Λ.ΑΓ.Η.Ε. ΑΕ – δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος  να πληρώνει (όπως γίνεται στην Ε.Ε, ΑΜΕΡΙΚΗ κ.λ.π) για να βλέπει Τ/Ο και ν’ ακούει  Ρ/Φ και τα χρήματα να εισπράττονται από μια άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! -γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως.
Η αντισυνταγματική, αναίτια και άδικη αφαίρεση του εν λόγω ποσοστού από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ υπέρ αλλότριων σκοπών και συμφερόντων (διάσωση της αγοράς ενέργειας, όπως η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ ομολογεί) συνεπάγεται απώλεια για την ΕΡΤ του ιλιγγιώδους ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ.”
 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/75.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...