Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Σύγκληση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας


Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας συγκλήθηκε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ατζέντα του συμβουλίου περιλαμβάνει τις προαγωγές των συνταγματαρχών, στρατηγών και ναυάρχων, τις εξελίξεις στη Συρία και τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν πρώτα υπό τον Πρωθυπουργό τo Mαυσωλείο του Ατατούρκ όπου ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι. Ο Erdoğan στη συνέχεια πέρασε στο πύργο του Εθνικού Όρκου και υπέγραψε το Ειδικό Βιβλίο που βρίσκεται στο μαυσωλείο. Ο Ερντογάν σημείωσε στο βιβλίο: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να αποτελούν εγγύηση για τους φίλους της Τουρκίας και αποτρεπτική δύναμη για τους εχθρούς της και να υπηρετούν τα ιδανικά της μεγάλης Τουρκίας».
Μετά την επίσκεψη, τα μέλη του συμβουλίου συγκλήθηκαν υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan  στην Αίθουσα Çakmak στο Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου.
Στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου που πραγματοποιείται τον Αύγουστο αναμένεται να συζητηθεί η προαγωγή των συνταγματαρχών, στρατηγών και ναυάρχων που βρίσκονται σε σειρά προαγωγής σε ανώτερο βαθμό. Η παράταση της θητείας των στρατηγών και των ναυάρχων, οι διαδικασίες αποστράτευσης, οι υπάλληλοι που αναμένεται να απομακρυνθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω απειθαρχίας ή για ηθικούς λόγους καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις ΤΕΔ βρίσκονται στην ατζέντα της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στη Συρία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι εργασίες του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν στις 3 Αυγούστου. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση θα υποβληθούν πρώτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Abdullah Gül και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν στη κοινή γνώμη.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...