Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κάρολος Παπούλιας: Ο πρώτος που θα κάτσει στο εδώλιο όταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία λειτουργήσει

Αυτός ο συμπαθής για πολλούς νοικοκυραίους, που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο της Ηρώδη Αττικού, αυτός που ονομάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνο αθώος δεν είναι. Είναι, μάλλον λόγω του ρόλου του ως του κορυφαίου πολιτειακού μας παράγοντας, ο πρώτος που πρέπει να κάτσει στο εδώλιο των κατηγορουμένων, για τα μνημόνια και τις συνέπειες τους, στον Ελληνικό λαό. 
Μπορεί οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχουν περιοριστεί με την συνταγματική αναθεώρηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και έχει ένα βασικό όπλο. Αυτό της Παραίτησης, που μπορεί αν προκαλέσει στην καλύτερη και νέα προσφυγή στις κάλπες, αλλά σίγουρο φρενάρει εξελίξεις....
Κάθε κυβέρνηση, δεν κυβερνάει εν λευκώ, και αυτό περνάει στα ψιλά. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, έκαναν κατά την ορκωμοσία τους προγραμματικές δηλώσεις, βάση των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν. Στην πράξη έγιναν τα αντίθετα: 
Ο μεν Παπανδρέου, εξήγγειλε ότι "λεφτά υπάρχουν", και αντ'αυτού μας έβαλε στο μνημόνιο, αύξησε φορολογία, έκοψε δώρα από υπαλλήλους, τσεκούρωσε μισθούς και συντάξεις, μείωσε κοινωνικές παροχές. 
Ο δε Σαμαράς, μαζί με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, είπαν ότι δεν θα πάρουν άλλα οριζόντια και δημοσιονομικά μέτρα. 
Δεν θα κάνει απολύσεις, δεν θα κόψει μισθούς και συντάξεις, θα μειώσει φορολογία. 
Μέχρι σήμερα, κάνει τα εντελώς αντίθετα, απολύει, κόβει, και απειλεί τον ελληνικό λαό με αφανισμό. 
Όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να καταγγείλει τις δύο κυβερνήσεις, για παραβίαση των προγραμματικών τους δηλώσεων, και να παραιτηθεί....
Δεν το έκανε, όπως όφειλε!
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, παραβίασαν βασικές αρχές του συντάγματος. Από το ότι 151 βουλευτές μίας βουλής, αποφάσιζαν για δεσμεύσεις δεκαετιών που θα βαρύνουν τον Ελληνικό λαό, μέχρι την παραβίαση από μεριάς κυβερνήσεων, δικαστικών αποφάσεων(δες αναστολές διαθεσιμότητας, ΕΡΤ, κτλ.

Η Δικαιοσύνη, είναι η τρίτη εξουσία της χώρας, και έπρεπε να παραιτηθεί καταγγέλλοντας κλονισμό του πολιτεύματος, λόγω παραγκώνισης της......Δεν το έκανε, όπως όφειλε!

Τέλος, και το πιο σοβαρό.....

Η νομοθέτηση μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, με το παραγκωνισμό πλέον και της νομοθετικής εξουσίας, δηλαδή της Βουλής. 
Ο Πρωθυπουργός με 3-4 υπουργούς, παραβιάζουν το Σύνταγμα, παρακάμπτουν το ελληνικό κοινοβούλιο, και νομοθετούν, κατά του λαού, με περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, και απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων. 
Και ο πρωθυπουργός ο ίδιος, όμως, δεν μπορεί να νομοθετήσει! Έτσι βάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μπορεί να νομοθετήσει μόνο σε έκτακτες, δήθεν περιπτώσεις, να υπογράφει και να περνάνε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. 
Ο Κάρολος Παπούλιας, έπρεπε να μην τα υπογράφει, και να ζητάει να περάσουν από το Κοινοβούλιο,...... αλλά υπόγραφε και νομοθετούσε ο ίδιος, σαν μαριονέτα του κάθε Σαμαρά και Στουρνάρα.
Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...