Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Δείτε τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Ιντερνετ

Με αιωνιότητα μοιάζει ένα λεπτό στον Κυβερνοχώρο, με τους χρήστες να μοιράζονται 216.000 φωτογραφίες στο Instagram, να κάνουν 1,8 εκατ. like στο Facebook και να πραγματοποιούν αγορές αξίας 62.800 ευρώ από το Amazon! ...


Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 2013 κάθε 60 δευτερόλεπτα γίνονται 2 εκατ. αναζητήσεις μέσω του google ενώ στο ίδιο διάστημα ανεβαίνουν 72 ώρες βίντεο στο youTube. 
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες αλλά και έρευνες του περιοδικού PC Mag και της ιστοσελίδας Business Insider, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δείχνουν πως το ίντερνετ είναι πια ένα πανίσχυρο «εργαλείο». 

Την ίδια ώρα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η κοινωνική δικτύωση αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων καθώς κάθε λεπτό αναρτώνται 278.000 σχόλια στο twitter, 246.000 αναρτήσεις στο facebook ενώ 104.000 φωτογραφίες «στέλνονται» μεταξύ φίλων με την εφαρμογή Snapchat.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για την ταχύτητα δημιουργίας νέων ιστοτόπων: Μέσα σε ένα λεπτό καταχωρίζονται τα ονόματα 70 νέων διευθύνσεων ιστοσελίδων, ανεβαίνουν στο διαδίκτυο 571 νέες ιστοσελίδες και γράφονται περίπου 347 νέα άρθρα σε μπλογκ της Wordpress.

«Αστρονομικός» είναι και ο αριθμός των e-mails που στέλνονται ανά λεπτό, τα οποία υπολογίζονται σε... 204 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...