Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η «αραβική απειλή» φοβίζει τις ΗΠΑ

Συνάντηση ανώτατου επιπέδου για θέματα εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, με αντικείμενο τις «πιθανές απειλές που συμβαίνουν ή προέρχεται από την αραβική χερσόνησο». Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες.

Κίνδυνο από την αραβική χερσόνησο βλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Για τον λόγο αυτό, οι επικεφαλής σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησαν το Σάββατο κοινή συνάντηση-σύσκεψη για να συζητήσουν τις «πιθανές απειλές που συμβαίνουν ή προέρχεται από την αραβική χερσόνησο» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στη σύσκεψη κορυφής προήδρευσε η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Σούζαν Ράις.


«Η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σούζαν Ράις προήδρευσε σε συνεδρίαση όπου εξετάστηκε περαιτέρω η κατάσταση και οι δράσεις» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος λαμβάνει συχνές ενημερώσεις κατά την τελευταία εβδομάδα για όλες τις πτυχές της δυνητικής απειλής και της ετοιμότητα μας», ανέφερε επίσης η ίδια ανακοίνωση. Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται πως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την εθνική υπηρεσία ασφαλείας να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών», μετά την επανεμφάνιση της απειλής της Αλ Κάιντα και την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης τέθηκαν την Κυριακή, σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκλεισαν έπειτα για προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση που εξέπεμψε η Ουάσιγκτον για πιθανές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με την ισχυρή παρουσία τεθωρακισμένων, βρίσκονταν με το όπλο παρά πόδα, μπροστά από τις εισόδους των πρεσβειών αυτών, αλλά και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία κι η Γερμανία, αποφάσισαν να κλείσουν τις πρεσβείες τους, έπειτα από την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον σχετικά με την πρόθεσή της να κλείσει 22 προξενεία και πρεσβείες της και να εκδώσει προειδοποιητικό σήμα για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων της Αλ Κάιντα τον Αύγουστο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...