Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ακύρωσαν αντιαεροπορική άσκηση επιστράτευσης για 70.000 ευρώ!

Ευθεία υπονόμευση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά πλέον η πολιτική που έχει επιβάλει η τρόϊκα και αποδέχεται, αλλά και υπερασπίζει φανατικά η κυβέρνηση (και γιατί να μην το κάνει; Εδώ έστησε ολόκληρη κομπήνα στην στρατιστική υπηρεσία για να φέρει την τρόϊκα): Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο έχει πληγεί από την έλλειψη κονδυλίων σε όλα τα επίπεδα κόπηκε τετραήμεραη άσκηση 700 εφέδρων, οι οποίοι προορίζονται να επανδρώσουν κυρίως αντιαεροπορικές μονάδες και μονάδες υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών.

Λόγω της κρίσης είχε αποφασιστεί να γίνει άσκηση για να επανδρωθούν βασικές θέσεις και να μπορέσει να λειτουργήσει η Πολεμική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού. Στην Πολεμική Αεροπορία, ανησυχούν γιατί η άσκηση άχει να γίνει από το 2008 και δεν ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι έφεδροι, οι οποίοι όπως προείπαμε επανδρώνουν "ευαίσθητες ειδικότητες".
Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει ότι "Ακυρώνεται η διεξαγωγή της άσκησης επιστράτευσης – εκπαίδευσης εφέδρων η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στo πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Αλέξανδρος 2011»".
Όπως σημειώνει το yened.blogspot.com, η άσκηση έγινε μέχρι του σημείου επίδοσης των φύλλων άτυπης επιστράτευσης. Και θεωρείται ότι είναι ... επιτυχημένη. Κάτι σαν τις "αναχαιτίσεις" μέσω επίγειων ραντάρ, στις οποίες αρέσκονται κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ...
Πόσο θα στοίχιζε η άσκηση: Περίπου 70.000 ευρώ! Όσα κοστίζει σε καύσιμα ένα VIP EMP-145 στα ταξίδια των μελών του υπουργικού συμβουλίου, που το προτιμάνε αντί για τα αεροσκάφη της γραμμής!defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...