Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μπήκαν στην κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι! - Eπίσκεψη στην Άγκυρα ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Μέσα στο οικόπεδο 12, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι κυπριακές έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία "Noble Energy International", βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις", συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία. Για επίσκεψη Παπανδρέου... στην Άγκυρα κάνει λόγο η Hurriyet. Το "Πίρι Ρέις" ακολουθούν από κοντά η τουρκική φρεγάτα "Giresun" και η τουρκική κορβετα "Bartin".

Είναι προφανές ότι με την εισβολή τους αυτή, εφ' όσον αρχίσουν τη διεξαγωγή ερευνών, τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το Πίρι Ρέις παραβιάζουν την κυριαρχία της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη που η Λευκωσία έχει ορίσει με το Ισραήλ και τα άλλα γειτονικά της κράτη.
Περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης, η τουρκική φρεγάτα "Giresun", η κορβέτα "Bartin" και το Πίρι Ρέις έπλεαν σε απόσταση περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά από την εξέδρα "Homer Ferrington" που γίνονται οι γεωτρήσεις στον υποθαλάσσιο βυθό της Κύπρου.
Για πρόθεση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στην Άγκυρα με στόχο τη «σύσφιξη των διμερών σχέσεων» έκανε λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Την ώρα που επικρατεί ένταση στην ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των γεωτρήσεων στο «Οικόπεδο 12» στην κυπριακή ΑΟΖ, Ο Γ. Παπανδρέου, συνοδεία υπουργών αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άγκυρα τέλη Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...