Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

El Pais: O Γιώργος πρέπει να «σκοτώσει» τον πατέρα του


Στο κείμενο περιγράφεται μία παλιά και συνηθισμένη εικόνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνήθιζε να πηγαίνει σε μία ψαροταβέρνα στο βόριο τμήμα της Αθήνας και πριν καθίσει χαιρετούσε τους πελάτες. Μερικές φορές κάποιος πλησίαζε και συνομιλούσαν για λίγα λεπτά.

«Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από το εστιατόριο εδώ και πολλούς μήνες. Ένας από τους τακτικούς θαμώνες του μαγαζιού θυμάται ότι την τελευταία φορά που πήγε ήταν μετά από μια Σύνοδο των Βρυξελλών, όπου οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Ήταν εκείνους τους μήνες του Ιουλίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο έβαλε ''φωτιά'' στους δρόμους» αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται θαμώνα του εστιατορίου, ο όποιος είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έμοιαζε κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανέναν».


Η El Pais παρομοιάζει τις προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Γιώργος Παπανδρέου με την τραγωδία του Οιδίποδα. «Η ιδέα ότι ο καθένας, ειδικά οι φίλοι, μπορούν να πάρουν μία θέση στο Δημόσιο είναι μία από τις απαρχές της ελληνικής τραγωδίας» γράφει η εφημερίδα.


Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην πολιτική πορεία του Γιώργου Παπανδρέου, από την αντιπολίτευση μέχρι την εκλογή του και την προσφυγή της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης.


«Τέλος ο άνθρωπος που είπε κάποτε ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα τη Δανία του Νότου, αντιμετωπίζει μια πρόκληση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε ποτέ να προβλέψει: να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαληθευθεί ο οιωνός που θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζών.

ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...