Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Συνάντηση Μπεγλίτη- Γιλμάζ υπό την σκιά των αερομαχιών!

Ενώ ανέβηκε ξαφνικά χθές το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ουρανούς του Αιγαίου με τις σκληρές αερομαχίες χθές και προχθές, αποκαλύπτεται οτι οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών έχουν ήδη συμφωνήσει να συναντηθούν την Κυριακή στην Αττάλεια για μια εφ όλης της ύλης «συζήτηση γνωριμίας». Πρόκειται, όπως έγραψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, για την πρώτη κατ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας κ.κ. Πανος Μπεγλίτης και Ισμετ Γιλμάζ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης στην Αττάλεια της Τουρκιας.

Εκτιμάται οτι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η ξαφνική αυτή «εμπλοκή» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και το που το πάνε οι τουρκοι πασάδες.

Να σημειωθεί ότι ο κ Γιλμαζ ανέλαβε πρόσφατα – τον Ιούλιο – τα καθήκοντα του. και πλέον έχει αναβαθμισμένο ρόλο στα θέματα άμυνας και ασφάλειας μετά το «στρίμωγμα» των στρατηγών απο τον κ. Ερντογαν. Μάλιστα ειναι αυτός που έχει αναλάβει να «αποκαθηλώσει» στην πράξη διαφορα προνόμια του στρατου, όπως για παράδειγμα οτι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι …ανώτερος από τον …υπουργό Αμυνας κλπ κλπ.

Να σημειωθεί οτι οι προχθεσινές και χθεσινές προκλήσεις – εμπλοκές έγιναν μετά από ένα και πλέον έτος χωρίς αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.Συγκεκριμένα το έτος 2009 είχαν γίνει 237 και το 2010 μόλις 13 – η τελευταία στις 15/9/10.

Στο μεταξύ πριν από λίγο ανακοινώθηκε οτι αύριο Σάββατο ο κ. Μπεγλίτης θα μεταβεί στην Κύπρο – πριν την Αττάλεια – για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 51η επέτειο από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην στρατιωτική παρέλαση.


prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...