Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Από κοινού τρόϊκα και κυβέρνηση τρομοκρατούν τον λαό….

Από μέρες είχαμε πει και ειδικότερα από τότε που έφυγε δήθεν θυμωμένη η τρόϊκα, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για την επόμενη δόση της τρόϊκας, η οποία θα δοθεί κανονικά (Ανησυχεί κανένας ότι δεν θα πάρουμε τη δόση;). Μάλιστα είχαμε πει ότι όλα είναι ένα καλοστημένο θέατρο με την τρόϊκα προκειμένου να τρομοκρατηθεί η «αφελής» και ασύνδετη ελληνική κοινωνία και να περάσουν τα νέα σκληρότερα μέτρα, αλλά και να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, τους οποίους έχουν κάνει να θέλουν ελληνικό αίμα.


Χθες λοιπόν και αφού προηγουμένως είχαν προηγηθεί γερμανικά δημοσιεύματα για έξοδο από το ΕΥΡΩ, για δραχμή και άλλα παραμύθια καθώς και μια απειλή του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Β. Σόϊμπλε, η εντολοδόχος των τοκογλύφων δανειστών ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών, ανακοίνωσε έναν κατάλογο μέτρων, περισσότερο για να τον ακούσει και να ικανοποιηθεί η τρόϊκα παρά για να εφαρμοστεί.
Αν υπάρχει κανείς αφελής σ’ αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα… «φάει» τα κομματικά παιδιά του, τόσο το χειρότερο για τον τόπο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν τίθεται το ερώτημα, τι θα υλοποιήσει και τι όχι το ΠΑΣΟΚ, από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες;
Κατά την δική μας άποψη:

Θα υλοποιήσει.

1) Την παράδοση των ταξί και των φορτηγών σε μεγαλοσυμφέροντα, παρά του ότι, όπως λέει η ΝΔ, δεν υπάρχει απαίτηση από την τρόϊκα για τα ταξί. Εξάλλου στον κλάδο των ταξί και των φορτηγών δεν διαθέτει το ΠΑΣΟΚ και μεγάλα κομματικά ερείσματα.

2) Την οριζόντια περικοπή των μισθών στο δημόσιο, προκειμένου να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, εξαθλιώνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κρατάει όμως το παραθυράκι του επιδόματος παραγωγικότητας, για να το δίνει όπου θέλει η κυβέρνηση.

3) Την εκποίηση δημοσίων εταιριών κ.λ.π.

4) Την συγχώνευση υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου, όπου δεν θίγονται μεγάλα συνδικαλιστικά συμφέροντα.

Δεν θα υλοποιήσει.

1) Δεν θα απολύσει τα κομματικά της παιδιά στο δημόσιο, τουλάχιστον προς το παρόν. Όχι τουλάχιστον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!! Να το θυμάστε ότι στην επόμενη δόση θα έχουμε το ίδιο θέμα, τις ίδιες απειλές από την τρόϊκα και τις ίδιες εξαγγελίες.

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Το λέμε και πάλι για να εμπεδωθεί. Την ώρα που θα περνά την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο ο πρώτος μόνιμος πράσινος δημόσιος υπάλληλος, το καθεστώς ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει. Τελεία και παύλα και ο νοών νοείτω.

2) Δεν θα ανοίξει πλήρως επαγγέλματα όπως π.χ. των δικηγόρων κ.λ.π., παρότι θα το ήθελε, γιατί απλούστατα, δεν θα μπορεί να ελέγξει τίποτα σε σχέση με την φορολογία των αμοιβών, όταν αυτές καταστούν πραγματικά ελεύθερες.

Δεν θα πειράξει τους φαρμακοποιούς, γιατί αμέσως θα πρέπει να καταβάλει τα τεράστια ποσά που τους οφείλει κ.λ.π..

Βλέπουμε λοιπόν πως, από το ένα μέρος κυβέρνηση και τρόϊκα από κοινού τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό και από το άλλο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραπλανά την τρόϊκα, υποσχόμενη αλλαγές που ποτέ (τουλάχιστον η ίδια) δεν πρόκειται να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...