Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επικίνδυνα παιχνίδια της Αμερικής με την Ινδία και τη Κίνα

Του Dr. Paul Craig Roberts
Πως σκέφτεται η Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας;
Μια σκέψη είναι να την ωθήσει σε πυρηνικό πόλεμο με την Ινδία.
Η σκηνοθετημένη επιδρομή στο καταφύγιο του bin Laden, και ο δήθεν θάνατος του, χρησιμοποιήθηκαν από το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο για να τονωθεί η λαϊκή αποδοχή του Ομπάμα.
Η καταδρομική επιδρομή, που παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν,  ανέβασε τη δημοτικότητά του. Ο πραγματικός της όμως σκοπός ήταν να στοχοποιήσει το Πακιστάν, και να το προειδοποιήσει ότι η Αμερική είναι έτοιμη να εισβάλλει σε αυτό, επειδή φιλοξενούσε τον τρομοκράτη, και μάλιστα σε χώρο κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία.
Η νεοσυντηρητική και καθαρά στρατιωτική αμερικανική θέση, θέλει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει το πεδίο δράσης του και στο Πακιστάν, όπου υποτίθεται πως οι Ταλιμπάν βρίσκουν καταφύγιο και προστασία εκ μέρους της πακιστανικής κυβέρνησης, η οποία  συνεχίζει να εισπράττει αμερικανικά χρήματα χωρίς όμως να κάνει αυτό που της λένε οι Αμερικάνοι.
Το Πακιστάν πήρε το μήνυμα και έσπευσε να προσεταιριστεί τη Κίνα.
Στις 17 Μαΐου, ο πρωθυπουργός του Yousaf Raza Gilani επισκέφτηκε το Πεκίνο, δηλώνοντας πως η Κίνα αποτελεί τον «καλύτερο και τον πιο έμπιστο φίλο» της χώρας του.
Οι Κινέζοι κατασκεύασαν ένα λιμάνι για το Πακιστάν στο Gwadar, κοντά στην είσοδο των στενών του Χορμούζ. Το λιμάνι αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κινεζική ναυτική βάση για ολόκληρη την Αραβική Θάλασσα.
Στο φύλλο της 4/6/11, η εφημερίδα Pakistan Tribune αναφέρει πως σε διάλεξή του στη σχολή εθνικής άμυνας του Πακιστάν, ο Husain Haqqani, πρεσβευτής στις ΗΠΑ, ρώτησε τους αξιωματικούς αν η μεγαλύτερη απειλή προς τη χώρα τους προέρχεται από το εσωτερικό της, από την Ινδία, ή από τις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των αξιωματικών απάντησε ότι το Πακιστάν απειλείται κυρίως από τις ΗΠΑ.
Η Κίνα, ανήσυχη για την ανάδυση του γίγαντα που λέγεται Ινδία, επιθυμεί να προσεγγίσει το Πακιστάν. Παράλληλα, οι Κινέζοι δεν θέλουν Αμερικανούς στα σύνορά τους, κάτι που θα ίσχυε αν η χώρα αποτελούσε ένα ακόμη αμερικανικό πεδίο μάχης.
Για αυτό, η Κίνα έδειξε την έντονη  δυσαρέσκειά της για την αμερικανική απειλή προς το Πακιστάν, και ζήτησε από τη Ουάσιγκτον να σεβαστεί την εθνική του κυριαρχία, προσθέτοντας μάλιστα πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του θα ισοδυναμούσε με επίθεση εναντίον της ίδιας.
Το κινεζικό αυτό τελεσίγραφο δεν αναφέρθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε όμως στα ινδικά. Η Ινδία φοβάται την ανάμιξη αυτή της Κίνας, και ανησυχεί που το Πεκίνο υπερασπίζεται σθεναρά το Πακιστάν.
Το κινεζικό τελεσίγραφο είναι σημαντικό, επειδή θυμίζει αντίστοιχα του πρώτου και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Με μια τέτοια δέσμευση των Κινέζων απέναντι στην υπεράσπιση του Πακιστάν, η Αμερική θα πρέπει τώρα να ελιχθεί, και να βάλει στο παιχνίδι την Ινδία.
Εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον έχει αγκαλιάσει την Ινδία, καλλιεργώντας τις σχέσεις μαζί της σε βαθμό ταπεινωτικό. Ακόμη κι αν θυσιάζονται αμερικανικές θέσεις εργασίας προς όφελος της Ινδίας. Τελευταία, σημειώνονται μαζικές πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Ινδία, στρατιωτικές συνεργασίες, και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.
Οι Αμερικανοί θεωρούν πως αφού οι Ινδοί ήταν τόσο εύπιστοι για πολλούς αιώνες σχετικά με τους Βρετανούς, θα είναι εξίσου εύπιστοι για την Αμερική, που θέλει να φέρει «την ελευθερία και τη δημοκρατία» σε ολόκληρο τον κόσμο, σκοτώνοντας και καταστρέφοντας.
Όπως οι Βρετανοί, αλλά και ο Σαρκοζί, έτσι και οι Ινδοί πολιτικοί πολύ σύντομα θα κάνουν όλα τα χατίρια των Αμερικάνων. Μέχρι η Κίνα και η Ινδία να καταλάβουν ότι έπεσαν στη παγίδα που τους έστησε η Αμερική, καθιστώντας τις δυο χώρες εχθρούς, θα είναι ήδη πολύ αργά για να ξεφύγουν από αυτή την αντιπαράθεση.
Αν εξοντωθούν η Κίνα και η Ινδία, μένει μόνο η Ρωσία, που είναι ήδη περικυκλωμένη από αμερικανικές πυραυλικές βάσεις και απομονωμένη από την Ευρώπη λόγω του ΝΑΤΟ, το οποίο συμπεριλαμβάνει πλέον στις τάξεις του και πρώην μέλη της πάλαι ποτέ σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ένα μεγάλο ποσοστό των ευαπάτητων νεαρών Ρώσων θαυμάζει την Αμερική για τις «ελευθερίες» της (τόσο ξέρουν) και μισεί την «απολυταρχική» Ρωσία την οποία θεωρεί ως συνέχεια της ΕΣΣΔ. Αυτοί οι «διεθνοποιημένοι» Ρώσοι θα πάρουν το μέρος της Ουάσιγκτον, εξαναγκάζοντας τη Μόσχα σε παράδοση.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, με την εξαίρεση κάποιων περιοχών της Νοτίου Αμερικής, ήδη αποτελεί μέρος της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Έτσι, μια τυχόν παράδοση της Ρωσίας θα στρέψει το αμερικανικό στρατιωτικό ενδιαφέρον στη λατινική Αμερική. Ο Chavez θα ανατραπεί, και αν δεν συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι, θα ακολουθήσει και η δική τους ανατροπή.
Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η επέκταση της αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι να καταλάβουν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν, και να σχηματίσουν μια ισχυρή συμμαχία, που θα ενθαρρύνει την Ινδία, θα αποσπάσει τη Γερμανία από το ΝΑΤΟ, και θα υπερασπιστεί το Ιράν.
Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Αμερική θα επικρατήσει παγκοσμίως. Το αμερικανικό δολάριο θα γίνει το μοναδικό  παγκόσμιο νόμισμα, και δεν θα απειλείται από υποτιμήσεις και αρνητικές  ισοτιμίες εξαιτίας των χρεών των ΗΠΑ.
Ο χρυσός και το ασήμι θα αποτελέσουν απαγορευμένα είδη για το κοινό, όπως απαγορευμένα θα είναι τα όπλα, αλλά και πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και το Σύνταγμα των ΗΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...