Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΝΤ: Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις


Έτοιμο να δώσει την πέμπτη δόση στην Ελλάδα είναι το ΔΝΤ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενη ως πηγή ανώτατο αξιωματούχο στην Ευρωζώνη.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Αν υπάρξει ισχυρή δέσμευση από τους ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι θα υπάρξει τέτοια δέσμευση», τόνισε η πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο...

Στο μεταξύ του, την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ταμείο είναι έτοιμο να προσφέρει βοήθεια, αν η κυβέρνηση πετύχει συναίνεση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Ανησυχώ ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά το τελευταίο 24ωρο», δήλωσε στο Reuters ο Ζου Μιν, ειδικός σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. «Διαθέτουμε μια ομάδα στην Αθήνα, η οποία είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και να κινήσει τις διαδικασίες προς τα εμπρός, ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και έτσι είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε πολύ στενά τη διαδικασία», ανέφερε.
«Ελπίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τη συναίνεση για τις προτάσεις της και το ΔΝΤ θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη γιατί είναι απολύτως απαραίτητο για την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο Ζου Μιν.

Τα Νέα Οnline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...