Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Μας δουλεύει κανονικά ο προδότης...

- Δήλωσε ότι θα συνεχίσει μόνος του την διακυβέρνηση της χώρας
- Αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε την πρότασή του για συγκυβέρνηση
- Η ανακοίνωση της κυβέρνησης θα γίνει το πρωί της Πέμπτης
- Μέσω Αβραμόπουλου η πρώτη αντίδραση: "Ο Παπανδρέου κιότεψε"
Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του, αλλά τελικά όπως φάνηκε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τόλμησε να κάνει μεγάλες τομές και να προχωρήσει στη δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης όπως προστάζει άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Παπανδρέου...
μην παίρνοντας τελικά τη γενναία απόφαση για Οικουμενική, μέσα από την οποία η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και σε επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου, ανακοίνωσε απλά έναν ανασχηματισμό.

Όπως έκανε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινώσει νέα κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό και εν συνεχεία την Παρασκευή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Στην αρχή του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συνεχείς προσπάθειες που έκανε για συναίνεση και τόνισε πως και σήμερα έκανε μία τέτοια προσπάθεια ερχόμενος σε επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ωστόσο, στην πρότασή του για συγκυβέρνηση, αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει όρους στη συμφωνία αυτή που θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και έτσι δεν υπήρξε η συμφωνία για συγκυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την αποτυχία σχηματισμού Οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας συγκεκριμένα πως "παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...