Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Υπογραφές για θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ...!


Καταιγιστικοί είναι οι ρυθμοί των γεγονότων και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εσωκομματικές εξελίξεις να προλάβουν τον ανασχηματισμό!

Με πρωτοβουλία της Β. Παπανδρέου, κυκλοφόρησε κείμενο με το αίτημα άμεσης σύγκλησης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπέγραψαν δεκάδες βουλευτές. Επειτα από αυτή την πρωτοβουλία αποφασίστηκε η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις 16:30 το μεσημέρι....

Για "κενό διακυβέρνησης", έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Βόμβα» και από τον κ. Νίκο Σαλαγιάννη ο οποίος αφήσε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η χώρα δεν κυβερνάται.


Οπως είπε αναλυτικά ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: «Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Εγώ δεν δίνω ψήφο αν δεν πειστώ ότι θα τα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε».


Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του κατηγορεί τους βουλευτές για επιχειρούμενη αποστασία την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με πτώχευση.


Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 7 μμ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό από πηγές της λεωφόρου Συγγρού.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης! 

Την παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης. Τη θέση του αναμένεται να λάβει ο επόμενος επιλαχών του ψηφοδελτίου, Γιάννης Φραγκίδης.

«Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον», αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην πλέον βουλευτής, ενώ παράλληλα καταγγέλλει μεταρρυθμιστική εξάντληση της κυβέρνησης.

 
Ο Γιώργος Φλωρίδης μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις και υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος».
 
Η παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδιάζοντας τους συναδέλφους του και το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, για κάποιον που γνώριζε την πορεία και τις απόψεις του πρώην υπουργού δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Ο Κιλκισιώτης βουλευτής είχε διαφοροποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μάλιστα είχε ζητήσει και τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
 
Τις ίδιες θέσεις με τον Γιώργο Φλωρίδη είχε εκφράσει και ο Κώστας Καρτάλης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει δημόσιες παρεμβάσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι καζάνι που βράζει και είναι πολύ πιθανόν τον δρόμο του Γιώργου Φλωρίδη να ακολουθήσουν και άλλοι πράσινοι βουλευτές.
Παραίτηση του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα! Έρχονται κι άλλες… 


Την παραίτησή του υπέβαλε από το βήμα της Βουλής πριν λίγο ο Έκτορας Νασιώκας βουλευτής του νομού Λάρισας. Ο Έκτορας Νασιώκας μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι το πολιτικό σύστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά.

«Η χώρα τόνισε οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα», ανέφερε ο Έκτορας Νασιώκας.
Παραιτείται βουλευτής ΠΑΣΟΚ και από την Θράκη


Μετά τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Έκτορα Νασιώκα θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές τον δρόμο της παραίτησης! Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, τις οποίες όμως δεν έχουμε διασταυρώσει, βουλευτής από τον Έβρο έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από το αξίωμα του μέχρι το απόγευμα!!!

Την συγκεκριμένη απόφαση την πήρε νωρίς το πρωί, αλλά μετά την παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου, ορισμένοι βουλευτές περιμένουν να δούνε τις εξελίξεις και μετά την σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Όπως δείχνουν τα πράγματα … σήμερα θα είναι πολύ μεγάλη μέρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...