Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Με επιστροφή στη δραχμή εκβίασε ο Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο;

Anti-ntp:Κάντο μωρη κότα παπανδρέου.. Κάντο να βουλιάξει το ευρώ να ησυχάσουμε και εμείς!

Εννέα ώρες συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προφανώς και συνιστούν…μαραθώνιο. Λόγω μάλιστα του προχωρημένου της ώρας, κοντά στα μεσάνυχτα, που ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για ανάλυση για....
δημοσιοποίηση των όσων ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες.
Έτσι, δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε μια αποστροφή της εισήγησης του Γιώργου Παπανδρέου, που επιβεβαιώνει σενάρια τα οποία μέχρι πρότινος ανήκαν στη σφαίρα του φαντασιακού. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν, μιλώντας σε δραματικούς τόνους, και θέλοντας να εξηγήσει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, παραδέχτηκε ότι τέθηκε ζήτημα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δηλαδή επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής.
«Η ένταση και το βάθος της κρίσης, επέτρεψαν να τεθούν ερωτηματικά για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ», ήταν η επίμαχη αποστροφή, που ουσιαστικά ήρθε να επιβεβαιώσει τη δημόσια έκκληση αγωνίας της Μαρίας Δαμανάκη, πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Τότε, η Ελληνίδα Επίτροπος στις Βρυξέλλες είχε προκαλέσει σάλο και ποικίλες αντιδράσεις, με τη δημόσια αποκάλυψή της ότι στις Βρυξέλλες υπάρχουν αρκετοί που συζητούν την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...