Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό

"Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του", δήλωσε η ΝΔ. Την εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (17/06) είναι "ακόμα μία επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό" εξέφρασε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ τον χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της "ιλαροτραγωδίας που ζούμε τις τελευταίες ημέρες"...Για ανασχηματισμό "παραδοχή αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής" έκανε λόγο η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας:

"Ο κ. Παπανδρέου κάνει ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία, για να εφαρμόσει την ίδια λανθασμένη πολιτική. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.

Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο.

Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική".


ΚΚΕ: “Ακόμα μία επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό”

Ως “μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας”, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: “Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό”.
ΛΑΟΣ: Κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ"

Για μία κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ" κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν".
ΣΥΝ: “Τίποτα δεν είναι ικανό να ανακόψει την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης”

“Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ωστόσο σημειώνει, “τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της”.

Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι “η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή "εθνική" προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους” και καταλήγει: “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του”.
Δημοκρατική Αριστερά: "Η χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης"

"Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.

Ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή", αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της. 
 
 
Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...