Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κατέρρευσε ο μύθος με την λίστα των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού!


Άλλος ένας μύθος, η περίφημη "λίστα με τα ονόματα χιλιάδων φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία και θα τους έπιανε το ΣΔΟΕ", ένα αγαπημένο και πολυδιαβασμένο ανάγνωσμα των κυριακάτικων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, κατέρρευσε:

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν διαθέτει κατάσταση με Έλληνες φορολογούμενους που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, αναφέρουν σε απάντησή τους σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Στην απάντησή τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζουν ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει επαναδιαπραγματευθεί με την αρμόδια ελβετική φορολογική ελεγκτική αρχή το άρθρο της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας που προβλέπεται ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι σε πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Ελβετία προβλέπεται η διεύρυνση του πεδίου ανταλλαγής πληροφοριών. Δηλαδή να μπορεί να αίρεται το τραπεζικό απόρρητο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μετά από αίτημα παροχής πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές.


Το πρωτόκολλο αυτό βρίσκεται στη διαδικασία της κύρωσης που αναμένεται εντός του 2011 από τις δύο χώρες. Επίσης σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει εξετάσει τη δυνατότητα σύναψης ειδικότερης συμφωνίας με την Ελβετία για τη χορήγηση τραπεζικών πληροφοριών σχετικά με κατοίκους της Ελλάδος. Ανάλογες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο, σημειώνεται στην απάντηση.


Και τα DVD με τα χιλιάδες ονόματα που είχε στα χέρια του το ΥΠΟΙΚ; Ή ήταν "πέτσινο" DVD;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...