Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τουρκία. Ένας χαρισματικός, ένα κόμμα και ένα δόγμα. Ελλάδα;;;


Γράφει ο Κλεισθένης.

Τρίτη περιφανής νίκη Ερντογάν στις εκλογές. Ψηφίστηκε από έναν στους δύο Τούρκους.
Η Τουρκία κατάφερε όχι μόνο να  διώξει το ΔΝΤ αλλά και να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Η αλήθεια είναι ότι όπου πηγαίνει το ΔΝΤ η χώρα εξαθλιώνεται.
Τα προϋπάρχονται κόμματα περνούν στο περιθώριο και νέες πολιτικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση.
Η Τρίτη εκλογική νίκη του Ερντογάν οφείλεται σε τέσσερις κατ’ ουσία λόγους.
1ος) Το παλαιό κομματικό σύστημα κατέρρευσε.
2ος) Ο Ερντογάν είναι χαρισματικός.
3ος) Ίδρυσε ένα κόμμα απ’ την αρχή.
4ος) Κινείται με ένα δόγμα, το δόγμα Νταβούτογλου.
Ένας απ’ του πρώτους και βασικούς στόχους του Ερντογάν είναι η αλλαγή του Τουρκικού συντάγματος.

Αν ισχύσει μια τέτοια προοπτική και για την Ελλάδα τότε πρέπει να διώξουμε το ΔΝΤ, να διαλύσουμε το υπάρχον πολιτικό και κομματικό κατεστημένο, να βρούμε τον χαρισματικό, να ιδρυθεί νέο κόμμα απ’ την αρχή και να αποκτήσουμε επιτέλους ένα δόγμα που θα το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να υπάρξουμε σαν Έθνος.
Η πρώτη αναγκαία αλλαγή είναι φυσικά η αλλαγή του συντάγματος προς το δημοκρατικότερο.
Πολλοί θα αντιτάξουν, δλδ περιμένουμε τον σωτήρα;
Η ιστορία μας διδάσκει ότι όταν ένα Έθνος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαφάνισης τότε ο λαός στοιχίζεται πίσω από ένα ηγέτη που ξεπροβάλλει μέσα από πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες.
Ο ηγέτης οφείλει να πείσει τους πολίτες και για τις αγνές προθέσεις του και για τις δυνατότητές του να βγάλει τη χώρα απ’ το σημερινό αδιέξοδο.
Η έξοδος απ’ την κρίση και τον ατέρμονο υπερδανεισμό είναι ιδεολογικό θέμα.
Η κυριαρχία νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και πρακτικών μας οδήγησε στην σημερινή τραγική θέση.
Η καταδίκη αυτών των αντιλήψεων και πρακτικών είναι ένα απ’ τα εχέγγυα της εξόδου της χώρας απ’ το τούνελ της ύφεσης και της συνεχούς ανάγκης για περεταίρω δανεισμό.
Η επιστροφή στις παραδοσιακές μεθόδους ανάπτυξης της οικονομίας με παραγωγικές επενδύσεις και όχι με τζογαδόρικες χρηματοπιστωτικές μπίζνες θα δώσει πρωτογενή κέρδη για τους επιχειρηματίες, εργασία και μισθό για τους εργαζόμενους, φόρους για το κράτος και ανάπτυξη, ναι! ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η λογική του ξεπουλήματος και του συνεχούς δανεισμού θα μας καταστρέψει.
Σήμερα όποιος μιλήσει για χρεοκοπία κατηγορείται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων έχουν CDS. Όποιος μιλήσει για έξοδο απ’ την σημερινή ΕΕ των τοκογλύφων, άρνηση πληρωμής του επαχθούς και παράνομου χρέους και επιστροφή στη δραχμή κατηγορείται σαν καταστροφέας του λαού (που έχει ήδη καταστραφεί) και ότι εξυπηρετεί τους έχοντες και κατέχοντες οι οποίοι θα βγουν κερδισμένοι.
Αρκετή ζημιά μας έκανε το ευρώ. Να πάει στο διάολο.
Το πρώτο μέλημά μας δεν πρέπει να είναι ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει (πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει) αλλά η σωτηρία της πατρίδας και η εξασφάλιση της ύπαρξής μας σαν λαός και σαν Έθνος.
Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που χρεοκοπήσαμε είχαμε ενταχθεί στην Λατινική ένωση την πρώτη και στην Αγγλική χρυσή λίρα την δεύτερη.
Με καθαρά δικό μας εθνικό νόμισμα, την δραχμή, δεν χρεοκοπήσαμε ποτέ.
Εγώ και όσοι συνομιλούν μαζί μου το μόνο που θέλουμε είναι δουλειά, ναι! ΔΟΥΛΕΙΑ.
Τα υπόλοιπα θάρθουν σιγά-σιγά.
Το θέμα είναι να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα.
Να φυτέψει ο αγρότης, να καπνίσει το φουγάρο, να υπάρξουν παραγόμενα προϊόντα, να τα μετακινήσουν οι φορτηγατζήδες για να τα εμπορευτούν οι έμποροι, , να τα πουλήσουν τα μαγαζιά.
Ας βουλώσουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες του νεοφιλελευθερισμού και τις Κασσάνδρες-παπαγάλους των ΜΜΕ.
Ας επαναφέρουμε τους δασμούς για να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή.
Κανένας δεν βγήκε χαμένος όταν παράγει, κανένας δεν βγήκε χαμένος όταν δουλεύει.
Ας έχουμε υγεία για να δουλέψουμε, να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ρε γαμώτο.

Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html#ixzz1P6NI6PJ9

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!! Ας κλείσουμε τ' αυτιά μας στις νεοεποχίστικες σειρήνες (ΜΜΕ) που θέλουν να μας αποκοιμήσουν για τα καλά. Αλλά ας μην ξεχνάμε κι όλας ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που καμία απ' τις άλλες δεν θέλει τον ισλαμισμό τους αλλά θέλουν να περνούν μέσα από αυτή για να εξυπηρετούν τα συμφεροντά τους. Έτσι λοιπον της γίνονται και όλα τα χατήρια. Ζητά μερίδα από τη Χώρα μας από ξηρά και από θάλασσα (γνωστά) αλλα τα περισσότερα θα τα καρποθούν αυτοί που τους γλύφει και τη γλύφουν για να ευημερή.
    Σίγουρα ζήταμε όλοι οι Έλληνες την ανάκαμψη της Πατρίδας μας, την υγεία μας πάνω απ' όλα γιατι η στεναχώρια και το άγχος είναι κακοί σύμβουλοι και να μπορούμε να δουλεύουμε. Να δουλεύουμε τη γή μας που είχαμε επαναυθεί στο να τη δουλεύει ο κάθε αλλόδαπός και περιμέναμε απλά τις επιδοτήσεις. Ναι στην επιστροφή στις παραδοσιακές μεθόδους ανάπτυξης της οικονομίας με παραγωγικές επενδύσεις και όχι με τζογαδόρικες χρηματοπιστωτικές μπίζνες που θα δώσει πρωτογενή κέρδη για τους επιχειρηματίες, εργασία και μισθό για τους εργαζόμενους, φόρους για το κράτος και ανάπτυξη πραγματική για τη Χώρα μας. Πιστεύω πως αν γυρίσουμε στη δραχμή μας ότι θα είναι καλύτερα θα ξέρουμε και τι μας γίνεται.
    Ας σημειώσουμε εδώ ότι κανείς υπουργός οικονομίας μέχρι σήμερα δεν πήρε τους φόρους που αναλογούσαν στο κράτος από τις Α.Ε που έφτιαξαν τον νέο αερολιμένα μας και αρκετές από αυτές μάλιστα ήταν και γερμανικές τρομάρα τους. Ας μας δώσουν πρώτα και ας καταβάλουν αυτά που μας χρωστούν εκείνοι εκει έξω που θέλουν να λέγοναται φίλοι και ετέροι, μας και μετά να ζητούν αυτοί οι ίδιοι που μας έφτασαν ως εδώ να ξεπληρώσουμε τα χρέη με τους υπέρογκους τοκογλυφιλικούς τους τόκους.
    Να τους δείξουμε πως έχουμε τον τσαμπουκά και το σθένος να τους τινάξουμε στον αέρα και πάνω απ' όλα απ' το σβέρκο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...