Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ισραηλινές επιστολές “εκπλήξη” στον Ερντογάν!

Μέλη της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) καθώς και ο Ισραηλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Ayoub Kara, έστειλαν στη τουρκική πρεσβεία του Τελ Αβίβ δύο επιστολές...
 Η πρώτη επιστολή περιείχε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την επανεκλογή του. Η δεύτερη, μια έκπληξη. Ο Ισραηλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Ayoub Kara, ζητά την άδεια της Τουρκίας ώστε να στείλει η χώρα του ανθρωπιστική βοήθεια στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου φιλοξενούνται οι Σύροι μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή γράφει:

«Εκφράζοντας την ανησυχία μας για το Συριακό λαό, εκφράζουμε τη λύπη μας που χιλιάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ως ελεύθερος πολίτης που ζει στο δημοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, εύχομαι σε όλα τα έθνη ελευθερία ζώντας στα πάτρια εδάφη τους».

Τη δεύτερη επιστολή, υπογράφουν 12 συνολικά μέλη της Κνεσέτ και σε παράγραφο σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρεται πως η επανεκλογή Ερντογάν μπορεί να σηματοδοτήσει νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ και μάλιστα τον προτρέπουν να «θάψει» τη τελευταία μεταξύ τους κόντρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι της τουρκικής πρεσβείας ένιωσαν μεγάλη έκπληξη, ωστόσο δεσμεύτηκαν πως θα προωθήσουν και τις δύο επιστολές στο τούρκο Πρωθυπουργό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...