Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: "Εκλογές η μόνη διέξοδος"

Zητώντας για πρώτη φορά ανοιχτά εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμάρας, επέρριψε την ευθύνη στον πρωθυπουργό για το ναυάγιο στις μεταξύ τους συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας". Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον Γ.Παπανδρέου ότι είναι "γατζωμένος στην εξουσία". και υποστηρίζει ότι τη "λύση πλέον μπορεί να δώσει μόνο ο λαός".

Συγκεκριμένα ανέφερε στην δήλωσή του:

"Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια. Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός".

Αναφέρει ακόμη ότι ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και ότι ο κ. Παπανδρέου αρχικά δέχθηκε και τελικά το απέρριψε.

"Έτσι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

"Αυτό που μας έλεγε ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, έγινε γάντζωμα στην εξουσία», λέει ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό το βλέπει η Ευρώπη και κατανοεί ότι «οι ηγέτες και η υπέρβαση κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια", πρόσθεσε καυστικά.
"Αν μπορεί να κυβερνήσει, κακώς ζήτησε στήριξη από εμάς. Αν δεν μπορεί, τότε να πάει σε εκλογές", προσθέτει ο κ. Σαμαράς στην δήλωσή του, που έρχεται ως απάντηση στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...