Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Διευκολύνουν όσους ξένους θέλουν να αγοράσουν γη στην παραμεθόριο!!!

Ως τώρα ήταν σχετικά δύσκολο για κατοίκους γειτονικών χωρών να αγοράσουν γη στην παραμεθόριο (πχ οι Τούρκοι στον Έβρο,οι Αλβανοί στη Δυτ.Μακεδονία και Ήπειρο κτλ) καθώς χρειαζόταν ειδική άδεια απ΄το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τώρα -μέσα στο κλίμα του γενικότερου ξεπουλήματος- οι "δύσκολες" διαδικασίες απλοποιούνται..
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος προς τους ξένους, εντός και εκτός Ε.Ε, που θέλουν να.. αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Με δύο παρεμβάσεις που έκανε ο υπουργός στον νόμο για τις αμυντικές προμήθειες και την ενσωμάτωση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας, απλοποιούνται οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι ξένοι εκτός Ε.Ε πολίτες για να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα σε περιοχές που είχαν τον χαρακτηρισμό «παραμεθόριος». Με τις ίδιες αλλαγές ανοίγει ο δρόμος για τους κατοίκους και εταιρείες εντός Ε.Ε που πλέον μπορούν να αποκτήσουν περιουσία εντός Ελλάδος με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθούν και οι Ελληνες πολίτες.

Παράλληλα αποχαρακτηρίζονται από παραμεθόριοι οι νομοί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σε όσες περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται παραμεθόριες οι άδειες θα χορηγούνται σε περιφερειακό επίπεδο από επιτροπές και όχι πλέον σε κεντρικό επίπεδο και τελικά από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Για τους πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε καταργείται κάθε είδους άδεια, όπως επίσης και για τους κατοίκους της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.

Με τις νέες ρυθμίσεις αλλάζει η διαδικασία καθορισμού της γραμμής αιγιαλού, καταργείται η απαιτούμενη έως τώρα σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και θα ζητείται η σύμφωνη γνώμη από το ΓΕΕΘΑ μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός. Με την παρέλευση της προθεσμίας θα θεωρείται ότι η σύμφωνη γνώμη έχει χορηγηθεί.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...