Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό»

Ως μια «κυβέρνηση υπο προθεσμία» χαρακτηρίζεται η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σκληρή κριτική κάνει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου....
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μιχελάκης «ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ''ανασχηματισμό''. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του». Και χαρακτηρίζει κυρίαρχη «ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής» της κυβέρνησης την αντικατάσταση του Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.
Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Παπανδρέου, «κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».
ΚΚΕ: Μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση
Ως «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζει: «τώρα λαϊκή-πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό».
ΛΑΟΣ: Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία
Στην αδυναμία συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης στέκεται ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με την ανακοίνωσή του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
«Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως «από μία οικουμενική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία κυβέρνηση ''βαθύ ΠΑΣΟΚ''».
Συνασπισμός: Συνεχίζεται η ιλαροτραγωδία
«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό», αναφέρει σχόλιο του Συνασπισμού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
«Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης» σημειώνει και προσθέτει ότι «είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της».
Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του».
Δημοκρατική Αριστερά: Να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής
«Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει», ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, για τον οποίο σημειώνει ότι «το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας που δεν θα έχει αντοχή».
Δημοκρατική Συμμαχία: «Εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών»
«Ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεοκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Κι εγώ όταν πρέπει να νηστέψω και δεν θέλω βαφτίζω το μοσχαράκι φακές και το τρώω χωρίς καμία ενοχή. Κάπως έτσι έκανε και ο ΓΑΠ σήμερα για να κοιμηθεί το βράδυ ήσυχος με τη συνηδεισή του που μάλλον ή ποτέ δεν είχε ή τον έχει εγκαταλήψει προ πολού. Τι να κάνει έτσι κι αλλιώς η συνήδηση μέσα σε ένα τέτοιο κούφιο και αδειο κεφάλι τον χώρισε να πάει να βρεί την ησυχία της. Να πάει στο γκρεμό ή όπου αλλού στα κομμάτια θέλει μόνος του, ο κοσμάκης δεν του φταίει σε τίποτα και να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και τώρα έχει αρχίσει να βλέπει την ανάποδη πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...