Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αποφασίστηκε να μας πάρουν και το χρυσάφι

Η Ελλάδα, μέσα στις επόμενες ημέρες είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων. Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «Εντός είκοσι ημερών θα μπορέσουμε να βγούμε στον αέρα, με διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς, για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πορφυρικού χρυσού και αντιμονίτη – ενός «κρίσιμου ορυκτού για την ευρωπαϊκή βιομηχανία». Ο Γ. Μανιάτης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη ο οποίος σε ερωτά την κυβέρνηση για μία πρόσφατη έρευνα του ΙΓΜΕ η οποία φέρεται να έχει εντοπίσει 450 τόνους χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα.

Την ύπαρξη κοιτασμάτων αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υφυπουργός «από τα οποία ωστόσο, θα πρέπει να αφαιρεθούν και οι απώλειες κατά την εξόρυξη».
Εμείς τι να πούμε… καλή επιτυχία, αλλά θα συμβουλεύαμε το υπουργείο να ρίξει και καμία… ματιά και στο φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, εκεί τα έσοδα δεν θα είναι της τάξης των 18 δισεκατομμυρίων… μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...