Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οι 7 "ύποπτοι" της επόμενης οικονομικής κρίσης

Οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ινδία είναι οι εφτά χώρες της “μαύρης” λίστας με τις χώρες που είναι πιθανό να προκαλέσουν νέα παγκόσμια οικονομική κρίση και γι' αυτό το λόγο, οι οικονομίες τους θα “παρακολουθούνται” στενά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η G20 στην εαρινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, την Παρασκευή (15/04), το ΔΝΤ θα εξετάζει τα επίπεδα των χρεών των επτά κρατών, τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους και στα εμπορικά τους ισοζύγια, ώστε να κρίνει εάν οι πολιτικές τους θέτουν την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο.

Ωστόσο η συμφωνία δεν προβλέπεται να είναι δεσμευτική και η κάθε χώρα δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τις όποιες προτάσεις της γίνονται.

“Το δίκτυ είναι λίγο πιο σφιχτό για εκείνες τις χώρες που θεωρείται ότι έχουν μεγάλη συστημική σημασία”, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία “τεράστια πρόοδο” στην προσπάθεια να υπάρξει πιο ισόρροπη παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται, ώστε να καθοριστεί το πότε και υπό ποιους όρους μια χώρα μπορεί να περιορίζει τις εισροές κεφαλαίων.

Στην επόμενη σύνοδο της G20, που θα γίνειστο Παρίσι σε δύο μήνες, αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι σχετικά με την διαδικασία της παρακολούθησης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...