Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η εκκωφαντική σιωπή των Ελλήνων


Σήμερα η Ανάσταση του Λαζάρου και οι μνήμες, από τα παιδικά χρόνια με τα στολισμένα με πασχαλιές καλαθάκια των κοριτσιών που γέμιζαν αυγά, ξαναζωντανεύουν!
Είμαστε στα μισά της Άνοιξης και αντί να ανοίξουμε τα φτερά μας  κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στο καβούκι μας, λες και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε τον χειρότερο χειμώνα. Αν ζούσαμε στην Αυστραλία δεν θα ήταν και πολύ παράξενο, αλλά εδώ στην εύκρατη ζώνη του βορείου ημισφαιρίου, είναι απίστευτο, μα συμβαίνει. Ελπίδα πουθενά!
Μιλάμε σιγά, όχι μόνο για να κρατάμε δυνάμεις σαν αποκλεισμένοι ανθρακωρύχοι στα βάθη της γης, αλλά γιατί δεν προλαβαίνουμε να ξαναπάρουμε ανάσα από τις απανωτές σφαλιάρες που πέφτουν.
Ρωτάς τους φίλους σου πώς είναι και ξέρεις πως πρώτα θα ακούσεις τον αναστεναγμό τους και μετά θα πάρεις την αναμενόμενη απάντηση. Από «δύσκολα» έως «χάλια» και οι πιο αισιόδοξοι πάντα με την  ευχή «και μη χειρότερα», ή εκείνο το συνηθισμένο, «κάθε πέρσι και καλύτερα»!
-        Τι γίνεται ρε παιδιά, ζούμε ή δε ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο του πλανήτη, με την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία και με τους πιο ανυπότακτους πολίτες;
-        Ζούμε ακόμα, θα σου πουν με σκυμμένο  το κεφάλι, αλλά για πόσο ακόμα;

-        Μα η Παιδεία μας διεσώθη  από την οραματίστρια υπουργό και το Νέο Σχολείο θα την μετατρέψει εφάμιλλη της Φιλανδικής, τουλάχιστον. Σώθηκε η Νέα γενιά! Αυτό καλό είναι να το πεις μακριά από λαϊκή, μάρκετ ή γαλακτοπωλείο, γιατί το γιαουρτάκι είναι ακόμα σχετικά φθηνό και ενδέχεται να στο χαρίσουν απλόχερα και κατακέφαλα!

-        Μα η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για τη σωτηρία μας και αν αναγκαστεί να πουλήσει και κάτι, μια και επιμένουν σε αυτό οι έξωθεν σωτήρες μας,  δεν θα είναι μόνον το σπίτι σου αλλά μια πολύ ευρύτερη περιοχή, για να μην κάνει δα και διακρίσεις! Επί παραδείγματι, ένα νησί ολόκληρο δεν δημιουργεί θέμα εκτός και αν ζηλέψουν τα άλλα νησιά, που δεν εκποιήθηκαν! Όσο να είναι ο σοσιαλισμός τα προσέχει κάτι τέτοια. Αυτό το λες με σιγουριά, γιατί το λένε και τα ΜΜΕ, ειδικά τα πολύ-πολύ σοβαρά από Μεσογείων έως Φάληρο π.χ. Έτσι όμως και το ξεστομίσεις αυτό, αν δεν φας καμιά βρισιά εις άπταιστο γαλλική, οι πιο ευαίσθητοι θα σε ρωτήσουν αν πήγες πρόσφατα σε γιατρό, αν έβαλες θερμόμετρο, ή αν παίρνεις τίποτα ληγμένα φάρμακα.

-        Μα ο κ. αντιπρόεδρος, που έχει ρέψει από τη νηστεία μάλλον, μας είπε πως «μαζί τα φάγαμε»! Αντιπρόεδρος είναι, μεγάλο θεσμικό ρόλο έχει, γιατί να μην τον πιστέψουμε; Εδώ αδυνατώ να γράψω το τί ενδέχεται να σου πουν, ή να σου προσφέρουν. Ακόμα κι όσοι έχουν γλείψει κανένα κοκαλάκι, δεν το αποδέχονται, γιατί άλλο είναι να τρως ολόκληρο το σφαχτό και άλλο να σου ρίξουν το παϊδάκι  του, που τους περίσσεψε.

-        Μα η Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη, φέρνει νέες αρμοδιότητες στους Δήμους και το όραμα της Αποκέντρωσης παίρνει τώρα σάρκα και οστά! Αυτό το λες, για να ενθαρρύνεις λιγουλάκι τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, μόνο και μόνο για να κρατηθούν όρθιοι και να μην μετανιώσουν που έμπλεξαν.  Και βέβαια πήραν αρμοδιότητες, αλλά τους κόπηκαν οριστικά οι περισσότεροι πόροι και προκειμένου να πέσουν σε καμιά βαθειά κατάθλιψη,  λες παρόμοια λόγια με εκείνα του γνωστού λαγού!
Όσα κι αν επικαλεστείς, είναι ζήτημα αν θα βρεις φίλο, συγγενή, γείτονα, συνάδελφο, να ασπαστεί τις όποιες «θετικές» σου σκέψεις! Όλοι δε, ψάχνουν μήνες τώρα να βρουν εκείνον τον πολίτη που δήλωσε στον πρωθυπουργό πως προτίθεται να του δώσει και τον οβολό του, για τη σωτηρία της πατρίδας.  Όποιος τον βρει πρώτος θα γίνει ο σύγχρονος Κολόμβος και δεν θα αγαναχτεί πια με την ανακάλυψη του γνωστού εξερευνητή. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να του ρίχνουμε 519  χρόνια μετά, τα ήδη γνωστά αναθέματα. Αλλά όλοι ελπίζουμε και προσμένουμε την Ανάσταση! Είμαστε ένας λαός αισιόδοξος και πεισματάρης!
Αφροδίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...