Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σαν σήμερα βυθίστηκε ο Τιτανικός πριν απο 99 χρόνια...

Πρόκειται για το πιο διάσημο ναυάγιο στον κόσμο. Ο Τιτανικός μπορεί να βούλιαξε πριν από ακριβώς 99 χρόνια όμως η ιστορία συνεχίζει να ασχολείται ακόμη μαζί του.
Το διάσημο υπερωκεάνιο έχει πρωταγωνιστήσει σε 20 τουλάχιστον κινηματογραφικές παραγωγές, έχουν γραφτεί αναρίθμητα βιβλία με τα γεγονότα του και μέχρι σήμερα προσθέτονται νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν την τραγική αυτή ιστορία. Ήταν 23:40 στις 14 Απριλίου 1912, όταν ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας στη Νέα Υόρκη. Ήταν το πρώτο πλοίο στην ιστορία που χρησιμοποίησε τον νέο κώδικα διάσωσης S.O.S.
Υστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό, ο Τιτανικός βυθίζεται. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595. Η θερμοκρασία της θάλασσας άγγιζε τους 0 βαθμούς.
Από εκεί ξεκίνησε ο μύθος του «Τιτανικού», πολλές φορές μπλέκοντας της αλήθεια με τερατολογίες και διατηρώντας για 100 σχεδόν χρόνια αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χάρολντ Λόουε είναι ο μοναδικός από το πλήρωμα του Τιτανικού που γύρισε πίσω για να σώσει κι άλλους επιβαίνοντες. Αυτός είναι που έφερε και στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...