Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΚΩΦΑ ΠΑΙΔΙΑ


Αξιότιμοι Κύριοι, Αξιότιμες Κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή ,επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα που κάνουμε ώστε να παραμείνει ανοιχτό το μόνο ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Παιδιών στην Αττική . Στις 9/3/2011 μέσα από ένα ανεπίσημο δημοσίευμα που διέρρευσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μάθαμε ότι οι επικεφαλείς του Υπουργείου Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σκοπεύουν να κλείσουν το σχολείο μας.


Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ,πρόκειται για το μόνο ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Παιδιών στην Αττική που λειτουργεί και σαν νηπιαγωγείο ενώ καλύπτει υπερτοπικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο μας εξ αρχής στεγάζεται μέσα στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών πράγμα που καθιστά ανύπαρκτο το έξοδο του ενοικίου του. Είναι το πρώτο που λειτούργησε πανελλαδικά από το 1938 ως σήμερα ενώ συνέβαλε στη δημιουργία διδακτικού υλικού, Πανεπιστημιακών μελετών και βιβλίων καθώς και στη δημιουργία αντίστοιχων σχολικών μονάδων στην Επικράτεια. Σήμερα μετράει χιλιάδες μαθητές που φοίτησαν σε αυτό το σχολείο καθιστώντας το, σημείο αναφοράς για την κοινότητα των Κωφών.


Το τελευταίο διάστημα, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου «επίθεση» προς αυτά τα παιδιά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας δεν έλαβε ποτέ καμία πρόσκληση για συνάντηση ή ενημέρωσε από κάποιο αρμόδιο φορέα ενώ το Υπουργείου Παιδείας την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι βρίσκετε σε ανοιχτή διαβούλευση μαζί μας… Στελέχη του Υπουργείου επιχειρούν να κλείσουν αθόρυβα, απροειδοποίητα και εσπευσμένα με διαδικασία FAST TRACK το σχολείο των παιδιών μας. Προβάλλουν προσχήματα και δικαιολογίες τα οποία αποκρούουμε με ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα που μας δικαιώνουν. Οι υπεύθυνοι αποσιωπούν ακόμα και το γεγονός ότι κάποιοι φορείς, όπως τα ΚΕΔΔΥ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, δεν έκαναν καλά την δουλεία τους και άφησαν
το σχολείο μας στη «σκιά». Δεν το πρόβαλαν, δεν το υποστήριξαν έμμεσα ή άμεσα ποτέ.


Προβάλλοντας τα επιχειρήματά μας έχουμε ως σήμερα τη συμπαράσταση διαφόρων φορέων, οργανισμών και παρατάξεων ενάντια στο κλείσιμο του σχολείου των παιδιών μας, ενώ συγχρόνως κάθε μέρα αυξάνονται σε αριθμό οι υποστηρικτές μας :

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

7Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΦΩΝ & ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ (Κ.Κ.Ε.)

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)


Σας ζητάμε να προστρέξετε στο site μας www.eidikosxoleio.gr όπου θα βρείτε αναρτημένες με χρονολογική σειρά όλες τις απόψεις των εμπλεκομένων και αυτό που έσπευσαν να βοηθήσουν στο δίκαιο αγώνα μας γι αυτό το ευαίσθητο και επείγον θέμα . Συνημμένα σε αυτό το email θα βρείτε την σημαντικότερη ‘αλληλογραφία’ μεταξύ του συλλόγου μας και του Υπουργείου. Ζητάμε την υποστήριξη σας με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να διαδώσετε το θέμα και τα επιχειρήματά μας, επικοινωνώντας με γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, οργανισμούς, δημόσιους φορείς και μη, τον τοπικό ή εθνικό τύπο, βουλευτές και πολιτικούς, την Εκκλησία της Ελλάδος και όποιον άλλο από τους συμπολίτες μας μπορεί να δράσει ώστε το θέμα που σήμερα αφορά λίγους να μην είναι η αρχή της γενικότερης υποβάθμισης της παιδείας.

Η ύπαρξη μακροχρόνιων και σημαντικών προβληματικών σχολείων ειδικής αγωγής καθιστά επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των ήδη υπάρχουσων δομών και όχι τη συρρίκνωση αυτών.

Μην επιτρέψουμε η κακοδιαχείριση, ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη βούλησης να χρεωθεί στα παιδιά αυτού του τόπου.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι.

Εμείς δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάβουμε τη διαβεβαίωση της Υπουργού ή της Υφυπουργού ότι το σχολείο μας δε θα κλείσει.

Ο σιωπών δοκεί συναινείν

για το Δ.Σ.




ΓIA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ www.eidikosxoleio.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...