Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΥΡΙΑ: ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τα ονόματα 416 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την άγρια καταστολή του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Συρίας.

Πρόκειται για πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένα μέλη της αστυνομίας και του στρατεύματος που φέρονται να εκτελέστηκαν επειδή ήταν αντιφρονούντες.


Ενώ η κυβερνητική καταστολή συνεχίζεται στα περίχωρα πλέον της πόλης Ντεράα που υπήρξε η εστία της εξέγερσης, το ζήτημα της Συρίας έχει φθάσει πλέον στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου οι ΗΠΑ επιδιώκουν να «περάσει» καταδικαστικό ψήφισμα, το οποίο θα ανοίγει το δρόμο για την επιβολή νέων κυρώσεων στο συριακό καθεστώς.

Το σχετικό ψήφισμα έχει συνταχθεί από τη Γαλλία με τη βοήθεια της Βρετανίας και της Πορτογαλίας και προβλέπει μεταξύ άλλων καταδίκη της κυβερνητικής βίας και κάλεσμα προς το συριακό καθεστώς για αυτοσυγκράτηση.

Θα ζητεί ακόμη την έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες και τα θύματα της εξέγερσης, καθώς μέχρι τώρα οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων, ακόμη και δημοσιογράφων στο συριακό έδαφος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...