Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

1425816Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τρομακτικής παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Σε κάποιο σημείο, αυτή η κρίση θα επηρεάσει εσάς και την οικογένειά σας. Μπορεί να μην είναι σήμερα, και δεν μπορεί να είναι αύριο, αλλά πρόκειται να συμβεί. Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές έχουν προξενήσει "όλεθρο" στη γεωργική παραγωγή, σε πολλές περιοχές του πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου έχει αρχίσει να ανεβαίνει στα ύψη και ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στην ικανότητα να χρησιμοποιούνται τεράστια ποσά για την παραγωγή φτηνών τροφίμων και άλλων αγαθών, τα οποία μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις.
Χωρίς φθηνό πετρέλαιο ολόκληρο το παιχνίδι αλλάζει. Η φυτική γη εξαντλείται με καταιγιστικό ρυθμό και βασικοί υδροφόροι ορίζοντες, σε όλο τον κόσμο, αποστραγγίζονται με ανησυχητικό ρυθμό.
Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων βρίσκονται στα ύψη, σε όλες τις εποχές και συνεχίζουν να ανεβαίνουν με επιθετικό ρυθμό.
Έτσι τι πρόκειται να συμβεί στον κόσμο μας, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, προκειμένου να τραφούν;

Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα σούπερ μάρκετ, καθώς ρέφονται με τεράστια ποσότητες, πραγματικά, φθηνού φαγητού, που δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι η ζωή τους θα μπορούσε να είναι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Δυστυχώς, εκείνη την εποχή τελειώνει

Υπάρχουν όλα τα είδη των ενδείξεων ότι μπαίνουμε σε μια στιγμή, που δεν θα υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους στον κόσμο. Καθώς ο ανταγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων αυξάνεται, οι τιμές των τροφίμων θα ανεβαίνουν.
Κοιτάξτε γύρω σας. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα. Δείτε τα μεγαλύτερα εργοστάσια τροφίμων, ιωδιούχου καλίου, καθώς και άλλων κατασκευαστών προϊόντων έκτακτης ανάγκης, τα οποία κλείνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, κάτι που οφείλεται στην υπερβολικά μεγάλη ζήτηση, ελπίζοντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοίξουν εκ νέου.

Τι σημείνει όλο αυτό;  Οτι ο χρόνος είναι περιορισμένος

Για χρόνια, ακούγουνται φωνές και κραυγές ότι έρχεται η επισιτιστική κρίση.

Λοιπόν, μέχρι αυτό το σημείο δεν υπήρξαν πολλά δείγματα, για να μας ανησυχήσουν.
Τώρα, όμως, οι τιμές των τροφίμων έχουν αρχίσει να αυξάνονται, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα καταστήματά μας εξακολουθούν να πωλούν μεγάλα ποσά σχετικά φθηνών τροφίμων.


Ωστόσο, θα πρέπει να είναι "ανόητος", κάποιος, για να μη δει τα σημάδια προειδοποίησης. Κοιτάξτε τι συνέβη στην Ιαπωνία μετά την 11 Μαρτίου. Τα ράφια των καταστημάτων άδεισαν μέσα σε μερικές ώρες

Δεν πρόκειται να συμβεί σήμερα και πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί αύριο, αλλά κάποια στιγμή, ο κόσμος θα "χτυπηθεί" από μεγάλη κρίση των τροφίμων..

Έτσι, τι θα κάνετε εσείς και η οικογένειά σας;
Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάτι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...