Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Φυλακή σε νεοναζιστές

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν από γερμανικό δικαστήριο σε συντελεστές ραδιοσταθμού, που απηχούσε τη νεοναζιστική ιδεολογία και σταμάτησε να εκπέμπει το Νοέμβριο του 2010, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ απαγορεύτηκε και η δράση φιλοναζιστικής οργάνωσης.


Ειδικότερα, το δικαστήριο στην πόλη Κομπλέντς καταδίκασε τη Δευτέρα (11/04),εννέα πολίτες, επειδή είχαν δημιουργήσει έναν ραδιοσταθμό στο Διαδίκτυο, που απηχούσε τη νεοναζιστική ιδεολογία. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παρενέβη και διέκοψε τη λειτουργία του ραδιοσταθμού, με το όνομα “Ράδιο Αντίσταση”, το Νοέμβριο του 2010.
Η αυστηρότερη από τις καταδίκες είναι φυλάκιση 39 μηνών. Άλλοι εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, επίσης, σε ποινές φυλάκισης, αλλά με αναστολή.
Η κατηγορία που αντιμετώπισαν οι καταδικασθέντες, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία είναι “σύσταση συμμορίας”.
Εν τω μεταξύ, το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου απαγόρευσε τη Δευτέρα (11/04) τη λειτουργία μιας φιλοναζιστικής οργάνωσης με την επωνυμία “Ελεύθερες δυνάμεις του Τέλτοφ-Φλέμινγκ”.
Από την τοπική αστυνομία διεξήχθησαν και “έρευνες κατ' οίκον των συλληφθέντων, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία”.
Πρόκειται για την έκτη νεοναζιστική οργάνωση που απαγορεύεται η δράση της στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, μετά από το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...