Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σβήστηκε πρόστιμο 700.000 ευρώ,για τζαμί που δεν είχε άδεια στην Ξάνθη;

H είδηση προέρχεται από το τουρκικό Τύπο (περιοδικό Αζινλκίτσα). Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ουσιαστικά “έσβησε” πρόστιμο 700.000 για τζαμί στη Σμίνθη,το οποίο δεν είχε οικοδομική άδεια. Αναφέρει το δημοσίευμα: “Καλά νέα για τους κατοίκους της Σμίνθης από την Άννα Διαμαντοπούλου. H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης. Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά.
Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού. Με βάση πληροφορίες που έμαθε το περιοδικό Αζινλίκτσα η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που θα χαροποιήσει τους Σμινθιώτες. Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς. Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.
Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ, ζήτησαν πολιτική λύση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον τύπο”.Το πρόστιμο των 700.000 ευρώ είναι ασφαλώς υπερβολικό. Αλλά μήπως είναι και ο “μηδενισμός” του; Οποιαδήποτε εξήγηση από του υπουργείο Παιδείας, δεκτή.
 
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...