Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

«Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για την Ελλάδα»


"Για να διατηρήσει η χώρα –έστω και φαινομενικά- την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να φτάσει το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνία με τους πιστωτές της."

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, που παρουσιάζει η εκτενής ανάλυση της οικονομικής επιθεώρησης International Financing Review και αναδημοσίευσε το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, η επιθεώρηση υπογραμμίζει πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για το αντίθετο. Μάλιστα, επισημαίνει πως όσο νωρίτερα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή της αναδιάρθρωσης, τόσο το καλύτερο για την ελληνική οικονομία.

Με τις φημολογίες για την επικείμενη αναδιάρθρωση τους ελληνικού χρέους να έχουν κορυφωθεί την περασμένη βδομάδα, η Ελλάδα αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης τα τελευταία 60 χρόνια, η οποία οδηγείται σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σύμφωνα με την εν λόγω οικονομική ανάλυση, η αδράνεια της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, επιδεινώνει τη θέση της χώρας όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους δανειστές της, αλλά και τα περιθώρια των διαπραγματευτικών της ελιγμών.
Έτσι, με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να θεωρείται δεδομένη, το ερώτημα είναι πότε ακριβώς θα συμβεί κάτι τέτοιο,αφού όσο η Ελλάδα καθυστερεί και ξοδεύει τα κεφάλαια των 110 δις ευρώ που έχει λάβει από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το χρέος που θα χρειαστεί να μεταφέρει στους διεθνείς πιστωτές της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιθεώρηση, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση σε δύο χρόνια, όταν τα δύο τρίτα του χρέους της θα έχουν περάσει από τα χέρια των επενδυτών, στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Έτσι, για να διατηρήσει η χώρα –έστω και φαινομενικά- την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να φτάσει το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...