Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Στρος Καν: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα με το χρέος της Ελλάδας. Τελεία"

“Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω. Δεν έχει αλλάξει τίποτα”, όσον αφορά στην πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, για να μειώσει το ύψος των χρεών της, ο Στρος Καν υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη, ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της.



"Αυτή ήταν η υπόθεση γύρω από την οποία οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η στήριξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο", υπογράμμισε, τονίζοντας:

"Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχετε στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί".

"Για να δουλέψει το πρόγραμμα, χρειαζόμαστε δύο πράγματα: η χώρα να κάνει ακριβώς ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, και οι άλλοι εταίροι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Ευρωπαίοι, να κάνουν τη δουλειά τους όσον αφορά το μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτό είναι όλο", κατέληξε ο Στρος Καν, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ζητά το ΔΝΤ.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά τη χώρα.

Αφορμή για τη δήλωσή του αυτή, στάθηκε η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη,Ευρώπη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου από την Ουάσινγκτον τις σχετικές εικασίες, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος θα μπορούσε να υπάρξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...