Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ


1.  Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (Με στοιχεία)

- Το κράτος δεν πληρώνει  (τους εγχώριους προμηθευτές του, δηλ. εσωτερική στάση πληρωμών)


- Οι πολίτες δεν πληρώνουν τις Τράπεζες (βλ. αντικειμενική αδυναμία εξυπηρέτησης δανείων)


- Οι πελάτες δεν πληρώνουν τους προμηθευτές τους.

 Τι; Όχι; Οι 8μηνες, 12μηνες & 18μηνες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά, στην καλύτερη περίπτωση, τι είναι;;
Απ.: Υπόσχεση πληρωμής (του αγίου θα δούμε…), άτοκη & μονομερής επιμήκυνση χρέους!! Αυτό είναι. Δηλαδή απλά: Στάση πληρωμών.


Θέλετε κι άλλες αποδείξεις;


2. Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ


- Το κράτος συνεχίζει να πληρώνει τους εξωτερικούς δανειστές του και ΜΟΝΟ, με τα δάνεια του ΔΝΤ, και την πολυσχιδή αφαίμαξη των φορολογουμένων (μειώσεις  μισθών, απίθανοι άμεσοι & έμμεσοι φόροι κ.λ.π)  και όχι των φοροφυγάδων (γνωστών και παλαιών  συνδαιτυμόνων της εκπληκτικής χούντας (εε! συγνώμη κυβέρνησης των Αθηνών ήθελα να πω), υποθηκεύοντας τους πολίτες του και την εδαφική (και υπεδαφική !!!) ακεραιότητα της χώρας.


- Το κράτος προικοδοτεί (με τα ίδια χρήματα & επανειλημμένως) τις τράπεζες, ώστε όταν θα έρθει η ώρα της αναδιάρθρωσης ,  να μην πτωχεύσουν!!


Γι’ αυτό αν δείτε ποτέ αυτά τα λεφτά να επιστρέφουν στην πραγματική οικονομία σφυρίξτε μου κλέφτικα…!


3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


α.
Η αγωνία λοιπόν για να μην «πτωχεύσουμε» αφορά αυτούς που δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα (βλ. ανωτέρω: δηλ. εξωτερικοί δανειστές και τράπεζες).

Νοιάζει κανέναν εάν δεν πληρωθεί ο Eω-Σ-φ-όρος; Μήπως εάν δεν πληρωθεί από την Ελλάδα θα πτωχεύσει; (Γιατί όμως δεν το νομίζω καθόλου;;)


Νοιάζει κανέναν εάν πτωχεύσουν κάποιες τράπεζες; Ποιοι έχουν να χάσουν από αυτό;


Οι ίδιες οι τράπεζες (που είναι γνωστό τα προηγούμενα χρόνια τι και πόσα κέρδη αποκόμισαν με τα ληστρικά επιτόκια έως τη σήμερον και την υπόθεση -ξεχασμένη μήπως;; -του Χρηματιστηρίου) και οι μεγαλοκαταθέτες , όσοι από αυτούς δεν έχουν ήδη βγάλει τα χρήματά τους εκτός συνόρων και δε νομίζω να είναι λίγοι.


β.
Μόνον οι τόκοι  (του πολύ πιθανόν κατά μεγάλο μέρος) επαχθούς δημοσίου χρέους, αρκούν για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αλλά αυτά τα λεφτά δεν είναι, προς Θεού, για μας! Είναι για τους άλλους… Οι άλλοι τους έκαναν  κυβέρνηση. Όχι εμείς. Εμείς απλά φάγαμε το παραμύθι («Λεφτά υπάρχουν») και επιβεβαιώσαμε ότι το χωνέψαμε κιόλας!  Η μάλλον καλύτερα εννοούσε: Λεφτά υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν για τους ευεργέτες  και εντολείς μου Eω-Σ-φ-όρος,  Goldman finger κ.λ.π.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ 1:
Δεν πεθαίνει η ελπίδα τελευταία, αλλά αυτός που ήλπιζε.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ 2:
Αντισταθείτε,  αντιδράστε,  διαδώστε και υποστηρίξτε την αλήθεια σε όλους.  Διαφορετικά, θα πεθάνετε ελπίζοντας.

Απλά-ξάστερα-σταράτα.


NIGHT HAWK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...