Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τουρκική ισλαμική βοήθεια στη Μισράτα της Λιβύης

Σε συνέχεια πρόσφατης ανάρτησης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Λιβύη και Γάζα, από την τουρκική «ανθρωπιστική» οργάνωση ΙΗΗ, είναι έτοιμο προς αναχώρηση πλοίο με τη βοήθεια. Η αποστολή συγκροτήθηκε από την οργάνωση IHH η οποία είχε εκτελέσει και την αποστολή με το Μαβί Μαρμαρά στη Γάζα, πέρυσι. Το φορτίο βάρους 682 τόνων κι αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα, νοσοκομειακό εξοπλισμό και κινητό νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΙΗΗ, Μπουλέντ Γιλντιρίμ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θέλουν να στείλουν βοήθεια στο Λιβυκό λαό που χτυπήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ... οι οποίοι έχουν πρόθεση να καταλάβουν τον Ισλαμικό κόσμο!
Στόχος της ΙΗΗ είναι να αυξηθεί με νέες αποστολές το συνολικό ποσό της βοήθειας, η οποία θα διανέμεται από την ίδια την οργάνωση, μέσω των γραφείων της στη Βεγγάζη, τη Μισράτα και την Τρίπολη.
Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για ποιο λόγο η οργάνωση αποστέλλει βοήθεια μόνο στους αντικαθεστωτικούς, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΙΗΗ είναι ο «ανθρωπιστικός» ισλαμικός βραχίονας του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.
Είναι προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο παρασκήνιο, «ελέγχοντας» μερικώς τους αντικαθεστωτικούς, ώστε να φανεί ως ικανή να προσφέρει διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες; 
Αναμένεται σύντομα να υπάρξει και νέα αποστολή στη Γάζα, μιας και τα στελέχη της οργάνωσης είχαν προβεί σε αρκετά προκλητικές δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα εις βάρος του Ισραήλ. Συγκεκριμένα είχαν δηλώσει ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να φτάσουν στη Γάζα, το Ισραήλ θα έχει χάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...