Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με Τζορτζ Σόρος

Τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος συνάντησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός,
Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.


Από το γραφείου του πρωθυπουργού δεν γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο των συζητήσεων των δύο ανδρών, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και την ευρωζώνη, καθώς και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής αναφέρθηκε με θετικά λόγια για τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Δεν ετέθη θέμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Σημειώνεται ότι, την περασμένη Κυριακή, ο Τζ. Σόρος, μιλώντας σε κλειστό συνέδριο, υπογράμμισε- σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ- ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί, πάση θυσία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η διάσωση θα προέρχεται από την Ευρώπη, με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα αποδειχθεί συνεπής αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στις ΗΠΑ επικρατεί θετικό κλίμα για την Ελλάδα, ενώ επί τούτου έκανε αναφορά και στο πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τιμ Γκάιτνερ, στο Βερολίνο.

"Ο λαός λέει δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι", σχολίασε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...