Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κύριε Παπουτσή Ελλάδα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και η Κερατέα

Με αφορμή την χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του 75χρονου στον Ορχομενό από αδίστακτους κακοποιούς, αλλά και την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην περιφέρειά μας αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο λόγια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Κύριε Υπουργέ αν και γνωρίζετε ότι σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την.....
εγκληματικότητα, συνεχίζετε να παίρνετε αστυνομικούς από τους νομούς αυτούς για να περιπολούν στο Σύνταγμα!!! ή να είναι στα μέτρα τάξης για τις πορείες στην Αθήνα, αφού οι περισσότεροι αστυνομικοί της Αττικής, παίζουν κλεφτοπόλεμο στην Κερατέα!!! Γιατί άραγε?

Πως είναι δυνατόν χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς εξοπλισμό να ζητάτε αστυνόμευση σε μια περιοχή στην οποία έχουν εύκολη πρόσβαση οι πιο αδίστακτοι κακοποιοί, που βρίσκουν καταφύγιο στην αχανή πρωτεύουσα?

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Κλέβουν ένα αυτοκίνητο από την Αττική πάνε σε ένα γειτονικό νομό, κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν και επιστρέφουν.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί πόσο ασφαλείς νιώθουν, οι ηλικιωμένοι κυρίως, όταν το βράδυ πέφτουν για ύπνο σε ένα χωριό στην επαρχία, που το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς υπολειτουργεί, απέχει κάμποσα χιλιόμετρα?

Κύριε Υπουργέ, αφήστε τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπάρχουν να κάνουν τη δουλειά τους. Μην τους απασχολείτε σε άλλες ανούσιες καταστάσεις που πολλές φορές είναι και έξω από τα καθήκοντά τους και δώστε τους τον απαραίτητο εξοπλισμό να αντιμετωπίσουν όσο μπορούν το έγκλημα που καλπάζει.

Μην περιμένετε όμως και θαύματα από τους αστυνομικούς που δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα Καλάσνικοφ, που δεν έχουν λάστιχα και βενζίνη στα περιπολικά και που δεν έχουν την ανάλογη μεταχείριση από την πολιτεία για το έργο που προσφέρουν.

Εάν σαν Υπουργείο ή σαν κράτος δεν έχετε τα χρήματα και την δυνατότητα να εγγυηθείτε τα απαραίτητα για την ασφάλεια των πολιτών, τότε καλύτερα να βγείτε να το δηλώσετε ευθαρσώς και να παραιτηθείτε.

Σκεφθείτε μόνο ότι στη θέση του 75χρονου, που εκτέλεσαν χθες εν ψυχρώ οι κακοποιοί, θα μπορούσε να ήταν ο δικός σας πατέρας, ή στη θέση της ηλικιωμένης από τον Δομοκό, που την έδεσαν και την άφησαν να πεθάνει από το κρύο, η δική σας μητέρα...Σκεφθείτε το και τότε ίσως ενδιαφερθείτε περισσότερο για την επαρχία....

Διότι κύριε Υπουργέ... Ελλάδα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και η Κερατέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...