Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τριάντα δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους του ΟΗΕ

Τριάντα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος της αποστολής του ΟΗΕ στο Κονγκό (Monusco) που τους μετέφερε κατέπεσε και συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Κινσάσα, στο πρώτο τέτοιου είδους δυστύχημα που σημειώνεται με αεροσκάφος του ΟΗΕ από το 1999, οπότε ξεκίνησε η αποστολή κυανοκράνων στη χώρα αυτή.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ επιβεβαίωσε ότι 32 από τους συνολικά 33 (29 επιβάτες και 4μελες πλήρωμα από τη Γεωργία) επιβαίνοντες στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους την ώρα που ο πιλότος επιχειρούσε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Κονγκό ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ κακές και έπεφτε καταρρακτώδης βροχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος, τύπου Bombardier CRJ-100 που ανήκει στην γεωργιανή αεροπορική εταιρεία Airzena Georgian Airways και είχε υπενοικιαστεί στον ΟΗΕ, συνετρίβη στο έδαφος και τα κομμάτια του πετάχτηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές οι ταυτότητες των επιβαινόντων εξαιρουμένων τριών που είναι γνωστό ότι ήταν Νοτιοαφρικανοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...