Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η μετά Παπανδρέου εποχή άρχισε...


Λοιπόν αυτός ο υπουργός Υγείας ανταγωνίζεται τον… Νταλάρα. Όπου ανοίξεις τηλεόραση ή ραδιόφωνο βρίσκεται μπροστά σου τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κάθε μέρα και μια συνέντευξη τύπου, ατάκες φιλολαϊκές, σχέδια που ανακοινώνονται για περικοπές δαπανών, υποσχέσεις για νοικοκύρεμα των νοσοκομείων. Απ’ όλα έχει ο μπαξές του κ. Λοβέρδου ο οποίος προφανώς αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η μετά Παπανδρέου εποχή και ετοιμάζεται να πλασαριστεί σε καλή θέση στην κούρσα της διαδοχής.

Αλλιώς δεν εξηγείται όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων και εμφανίσεων. Σε λίγο θα εμφανίζεται ως… γκεστ σταρ σε υπουργεία άλλων.
Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που έκανε συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα παραιτηθεί αν δεν κερδίσει το στοίχημα του νοικοκυρέματος των νοσοκομείων. Την Πέμπτη λοιπόν έκανε τον απολογισμό του. Μη φαντάζεστε ότι παραιτήθηκε, αυτά γίνονται σε άλλον πλανήτη. Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ όλα είναι υπέροχα, όλα έχουν λυθεί, οι στόχοι επιτυγχάνονται και οι υπουργοί μένουν στις θέσεις τους. Έτσι και ο κ. Λοβέρδος, σε μια έκρηξη αυταρέσκειας είπε ότι όλα πάνε καλά ενώ προανήγγειλε και νέες περικοπές 500 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις τιμές των φαρμάκων.
Με τόσα ποσά που ακούγονται ότι κόβει η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουμε μειώσει το έλλειμμα 5 μονάδες και το χρέος να μην είναι 150% του ΑΕΠ.
Η αμετροέπεια έχει και όρια, κάποιος θα πρέπει να το πει στους υπουργούς της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...