Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Aιχμές κατά Βενιζέλου από Γ.Παπαντωνίου για υποβρύχια

ImageAιχμές κατά των διαδόχων του υπουργών Εθνικής Άμυνας που χειρίσθηκαν το θέμα των υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων και ο Ε.Βενιζέλος, άφησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου.

«Πολλοί προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, αλλά όλες κατέρρευσαν» τόνισε και πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και πρέπει να συνεχίσει να την κάνει, για να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί όπου πρέπει να αποδοθεί. Σε ό,τι με αφορά, λόγω των καίριων θέσεων που είχα στις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, υπήρξε μεγάλος πειρασμός από πολλούς να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις πολλές, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δείτε τι έγινε, όμως. Όλες κατέρρευσαν και όσοι το επιχείρησαν, γελοιοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν. Τα παθήματα, λοιπόν, ας γίνουν μαθήματα».

Ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε: «Όσο εκτελείται μια σύμβαση, προφανώς ως το τέλος της σύμβασης το φαγοπότι εξακολουθεί να διαρκεί. Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και προφανώς πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, και γι’ αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος».
Πάντως άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του μίλώντας στο defencenet.gr τόνιζαν ότι "Μίλησε γενικά και σε καμία περίπτωση ειδικά κατά προσώπων και ειδικά κατά του νυν υπουργού Ε.Βενιζέλου. Αναφερόταν σε κυβερνητικές περιόδους, όχι σε πρόσωπα".
 Ερωτηθείς για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπαντωνίου τόνισε πως «εφαρμόζοντας αυτό που κάνει δεν θα τα καταφέρει». Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν δείχνει τάση για ανάκαμψη και ανάπτυξη και πως «ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πλησιάζει όλο και περισσότερο, όσο καθυστερούμε».

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας πρότεινε «αποτελεσματική και γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις».

Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη «να κινηθεί η μικρή και μεσαία επιχείρηση», καθώς και να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Ειδικότερα, πρότεινε «να ζητήσουμε από την ΕΕ να αναστείλει την εθνική συμμετοχή στη χρηματοδότηση των κοινοτικών έργων».

«Τώρα βάζει το 60% η Ευρώπη και το 40% ο ελληνικός προϋπολογισμός. Δεν υπάρχουν, όμως, χρήματα αυτήν την περίοδο. Άρα, αυτό που πρέπει να ζητήσουμε είναι μια αναστολή, κατά κάποιο τρόπο, αυτής της τριετούς συμμετοχής και ασφαλώς μετά από πέντε-δέκα χρόνια μπορούμε να τους αποπληρώσουμε» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν είναι αναγκαία η ευρύτερη συναίνεση για την οικονομία, ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε ότι μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές.

«Από τις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, όταν τους δίνουν 20%-22%. Άρα, είναι φανερό ότι για να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές, θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις και συναινέσεις. Κι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα, για το ελληνικό πολιτικό σύστημα» κατέληξε ο κ. Παπαντωνίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...