Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έσχατη λύση οι πρόωρες εκλογές

Έσχατη λύση οι πρόωρες εκλογές
Κοινή εκτίμηση, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, διατυπώνουν ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θεωρώντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως "ύστατη λύση", σε συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα "Real News".
Οι εκλογές αποτελούν ύστατη λύση, "όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον", είπε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης. "Εάν δεν υπάρξει εθνική συναίνεση· για να παρθούν γενναίες αποφάσεις, τότε, βέβαια, όπως επιτάσσει το εθνικό συμφέρον , η προσφυγή στις κάλπες είναι η τελευταία και μόνη επιλογή. Ή θα πορευτούμε όλοι μαζί συγκροτημένα ή θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός κυρίαρχα ποιον εμπιστεύεται για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, που θα απαιτήσει θάρρος και γενναίες αποφάσεις. Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα" σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για μια εθνική προσπάθεια.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι "οι εκλογές είναι η έσχατη των λύσεων ή μάλλον η έξοδος διαφυγής. Αλλά καλύτερα να μην φτάσουμε εκεί. Αν, ωστόσο προκύψουν, η ΝΔ είναι πλέον έτοιμη με σχέδιο, στρατηγική και θέσεις".
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως χρειάζονται αλλαγές στο πολιτικό σύστημα,· προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση "οι ανατροπές θα είναι σαρωτικές". "Η κοινωνία απαιτεί από τις πολιτικές δυνάμεις σύνεση και σοβαρότητα. Τους ζητά να απαλλαγούν από τον καταστροφικό λαϊκισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Δεν θέλει πειραματισμούς με νεόκοπα σχήματα που επαγγέλλονται την αναπαλαίωση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...