Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του Καντάφι

Συνάντηση Παπανδρέου με απεσταλμένο του ΚαντάφιΠρογραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έχει για το απόγευμα της Κυριακής ο Λίβυος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπέϊντι, μεταφέροντας μήνυμα Καντάφι. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «αργά το απόγευμα [της Κυριακής] ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπέϊντι, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Πρωθυπουργό [Γ.Παπανδρέου]».
«Η Λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε να στείλει έναν απεσταλμένο με ένα μήνυμα για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και γι΄αυτό [ο Ομπέιντι] βρίσκεται στην Αθήνα», δήλωσε λίγο αργότερα, Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας του αεροδρομίου Ντζερμπα της Τυνησίας, είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπέιντι είχε διαφύγει οδικώς από τη Λιβύη στην Τυνησία και από εκεί στην ελληνική πρωτεύουσα.
Σε ερώτηση του Reuters για το πού βρίσκεται το Ομπειντι, η ίδια πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, δήλωνε:«Ταξίδεψε στην Αθήνα».
Παράλληλα, το Reuters μετέδιδε ότι το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τυνησίας, TAP, είχε αναφέρει ότι ο Ομπέιντι πέρασε οδικώς στην Τυνησία και κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Ντζερμπα, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Το πρακτορείο πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι ο υπουργός δεν βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τυνησία και ότι δεν ήρθε σε επαφή με Τυνήσιους αξιωματούχους.
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρεται επίσης ότι ο Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες για τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα τη Λιβύη, την Παρασκευή με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, το Σάββατο με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεϊχη Χαμαντ Μπιν Τζασίν Μπιν Τζαμπρ αλ Τανι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλί Αλ Μαχμούντι, ενώ την Κυριακή, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...