Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μήνυμα Καντάφι στον Παπανδρέου:"Είμαι ανοιχτός για να δοθεί λύση".

Το καθεστώς Καντάφι ,αναζητά λύση για να δοθεί τέλος στον αδιέξοδο πόλεμο.

Με τον Γιώργο Παπανδρεόυ συναντήθηκε ο απεσταλμένος του Καντάφι και εκτελών χρέη υπουργού εξωτερικών της Λιβύης Αμπντουλάτι Ομπεϊντι, μετά απο σχετικό αίτημα του Λύβιου πρωθυπουργού προς τον Γ. Παπανδρέου.


Σύμφωνα με τον 'Ελληνα υπουργό εξωτερικών, απο τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση.
Ο κ. Δρούτσας πρόσθεσε πως ο απεσταλμένος, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του τη Δευτέρα στην Τουρκία και μετά στη Μάλτα.

"Εμείς", είπε ο κ. Δρούτσας, "τονίσαμε, επαναλάβαμε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, άμεση κατάπαυση πυρός να τελειώσει, να σταματήσει η βία και οι εχθροπραξίες, ιδιαίτερα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης".

“Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ' αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες” πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας.



“Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας" καταλήγει η δήλωση του υπουργού των εξωτερικών. 




Διπλωματικός πυρετός



Σύμφωνα με το Reuters ο Ομπεϊντί πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα του Μουάμαρ Καντάφι στον Γιώργο Παπανδρέου. 



Οπως επίσης ανακοινώθηκε απο το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Γ. Παπανδρέου είχε απο την Παρασκευή τηλεφωνικές συνομιλίες για το θέμα της Λιβύης με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani, καθώς και με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Al-Baghdadi Ali Al-Mahmudi, ενώ την Κυριακή επικοινώνησε και με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι επιχείρηση τραυματιών απο τη Λιβύη τόσο απο την τουρκική κυβέρνηση όσο και απο τους "Γιατρούς χωρίς σύνορα" που έχουν ναυλώσει νοσοκομειακά πλοία για να μεταφέρουν τραυματίες απο τις πληγείσες περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...