Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για οικονομία

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο
οποίος απηύθυνε έκκληση στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία τις επόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ.

«Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα», τόνισε ο κ. Σαμαράς,
επισημαίνοντας ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κριτική του μέχρι σήμερα αποδείχθηκε σωστή, καθώς όλοι ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -εκτός από την κυβέρνηση- παραδέχονται πια ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει.

«Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει, για να βγει η χώρα από το μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και προανήγγειλε ότι στο Ζάππειο «θα δείξουμε πώς μπορεί η οικονομία να λειτουργήσει».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν παράγει έσοδα αλλά ελλείμματα και ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει τις αδικίες έναντι των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Μίλησε και για την αναξιοπιστία της πολιτικής, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα επαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Η συμβολή της ΝΔ στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικών θα γίνει με την κατάθεση ενός πλαισίου θέσεων και λύσεων και συγκεκριμένων προτάσεων χωρίς λαϊκισμό χωρίς την καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών. «Δέσμευσή μας είναι η πολιτική βάση αρχών και αξιών για να επανέλθει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια», υποσχέθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά, λέγοντας ότι «εμείς τους λογαριασμούς μας με το χθες τους έχουμε κλείσει, απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο, κοιτάζουμε μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του κόμματος και ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων να πλησιάσουν και να επικοινωνήσουν με τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Αξιολόγησης που λειτουργεί υπό την προεδρία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου και η οποία θα κρίνει και τις υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές. Είπε ότι ήδη εξετάζει εκατοντάδες προτάσεις και έκανε έκκληση σε νέους ανθρώπους, χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία που όμως έχουν διάθεση για προσφορά, να πλησιάσουν τη ΝΔ, δίνοντας την εγγύηση ότι το κόμμα θα τους προσφέρει ευκαιρίες. Ήδη πρόσθεσε η Επιτροπή κάνει συνεντεύξεις με αξιόλογους ανθρώπους.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Αναφέρεται στο “μέλλον” της χώρας, με την ίδια θολότητα με την οποία αναφέρεται στο παρελθόν της παράταξής του», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

«Ένα παρελθόν βεβαρημένο, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Ένα παρελθόν το οποίο ο ίδιος υποστήριξε φανατικά, συμμετέχοντας, ως επίλεκτο στέλεχος των κυβερνήσεων της ΝΔ στο ΄΄πανηγύρι΄΄ που γινόταν στις πλάτες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Γ. Πεταλωτής.

«Ως άλλη Κασσάνδρα, απαξιώνει και μηδενίζει την εθνική προσπάθεια, την προσπάθεια και τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών, προεξοφλώντας δήθεν αποτυχίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση και πολίτες προχωράμε με συνέπεια, σχέδιο, δουλειά και όραμα στην έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και την παράταξή του να υπερθεματίζουν και να συντάσσονται με τις προβλέψεις των κερδοσκόπων και των καταστροφολόγων. Θα τους διαψεύσουμε όλους και πάλι».

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ σε κυριακάτικη εφημερίδα, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς, για μια ακόμα φορά, συνεχίζει να μονολογεί για θέματα “συγκυβέρνησης”, για τα οποία ποτέ δεν ερωτήθηκε και δεν του ζητήθηκε από κανένα. Εκφράζοντας μάλλον μέσα στις συνεχείς ψευδαισθήσεις του ευσεβείς πόθους, που θα παραμείνουν πόθοι».

«Οι προφανείς εσωκομματικοί του λόγοι, δεν μας αφορούν, δεν αφορούν τους πολίτες. Αυτό που θα ενδιέφερε, θα ήταν μια στοιχειώδης σοβαρότητα της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία όμως όπως αποδεικνύεται καθημερινά, όχι απλώς δεν την βρήκε και με την παρούσα ηγεσία της, αλλά αντίθετα συνεχώς απομακρύνεται. Με "προτάσεις" και "εκτιμήσεις" από βαθιά νυχτωμένες έως επικίνδυνες», επισήμανε.

ΛΑΟΣ


 «Ο κ. Σαμαράς ΄΄ξιφουλκεί΄΄ κατά ΄΄ανεμόμυλων΄΄.  Ουδείς παίρνει σοβαρά τους λεονταρισμούς του, οι οποίοι εξάλλου είναι μόνο για κατανάλωση στο εσωτερικό του κόμματος του. Η βάση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τους Δον Κιχωτισμούς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...