Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση χρέους και πρόωρες εκλογές ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης

«Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε μόνοι μας σαν έθνος, πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει το
συντομότερο δυνατό να πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους και να προκηρύξει άμεσα εκλογές», είπε από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι η χώρα βυθίζεται καθημερινά,
ενώ το κάθε κόμμα ακολουθεί την δική του πορεία του. Αν και παραδέχθηκε ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου της 25ης Μαρτίου, η χώρα πήρε μία μικρή ανάσα, ωστόσο, θεώρησε ως αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους, γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα, δεν μπορεί να εξοφλήσει χρέος 300 δισ. ευρώ. Θα πρέπει, πρότεινε, να πούμε στους ξένους ότι για τα επόμενα 30 χρόνια θα τους δίνουμε 10 δις το χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τις επιπτώσεις που θα έχει μία εκλογική διαδικασία και στην οικονομία, είπε χαρακτηριστικά: «το μη χείρον βέλτιστον».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας. Οταν εκλήθη να σχολιάσει τα περί «πολυκατοικίας», σημείωσε ότι η ΝΔ χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και την παρομοίασε σαν ένα «κακό γείτονα» σε πολυκατοικία που με την συμπεριφορά του ρυπαίνει. Οπότε, αναρωτήθηκε, τι είδους συνύπαρξη να υπάρξει.

Συμπλήρωσε πάντως, ότι θα συζητούσε με την ΝΔ αν υπήρχαν συγκεκριμένες αρχές διαλόγου αλλά, υποστήριξε, ότι στην ΝΔ υπάρχει ένας αρχηγός «τύποις». «Υπάρχουν οι πραιτοριανοί, οι Καραμανλικοί, υπάρχουν τόσο παράκεντρα με τα οποία δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Αν λέω, αν υπάρξει ένας πραγματικά ισχυρός αρχηγός τότε ενδεχομένως να υπάρξει και η δυνατότητα κοινού μετώπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε.

Ως εκ τούτου, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι όπως το έπραξε παλιά όταν ήταν δημοσιογράφος, έτσι και τώρα με το ΛΑΟΣ έχουν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...