Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μεγάλος καβγάς στις Βρυξέλλες για το Ελληνικό χρέος

Μεγάλη διαφωνία έχει προκύψει στις Βρυξέλλες μεταξύ του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ και των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφορικά με την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως αποκαλύπτει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο το επόμενο τεύχο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του κ. Τρισέ με τους υπουργούς Οικονομικών υπήρξαν ενστάσεις και αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα έχει τελικά την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει στις αγορές από τον επόμενο χρόνο.

Ο διοικητής της ΕΚΤ σύμφωνα με το περιοδικό φέρεται να αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει τέτοιο θέμα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημαίνει πως οι τράπεζες και η Ευρωζώνη που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιές.

Στην αντίπερα όχθη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε φέρεται να δηλώνει πως η συμπεριφορά του κ. Τρισέ είναι υπερβολική και ως ένα βαθμό αναξιόπιστη για το θέμα των αγορών κεφαλαίου.

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Ελλάδα ίσως αποδειχθεί ανίκανη να περιορίσει το έλλειμμά της, τονιζοντας την αναγκαιότητα να συνεχίσει την δημοσιονομική προσπάθεια η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...